De sport van de toekomst: HADO

April 2022 was de officiele opening van de eerste HADO-sporthal in Nederland. De sport was al razend populair in Japan, en is in korte tijd overgevloeid naar Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten waar inmiddels miljoenen mensen het spelen.Wat is HADO

HADO is een soort combinatie tussen sport en gaming. Je krijgt een Augmented Reality bril op die een digitale laag projecteert bovenop de echte wereld. Anders dan Virtual Reality waarbij je alleen maar de virtuele wereld ziet. Je zit niet aan kabels of controllers vast waardoor je vrij kan bewegen door de ruimte.


Het spel werkt als een soort digitaal trefbal. Maar in plaats van echt ballen, heb je virtuele energieballen (Hadoken) waar je je tegenstander mee moet raken. Ook kan je jezelf verdedigen met een schild. Je speelt op een speelveld met voor elk team zijn eigen kant. Wedstrijden worden vaak 3 tegen 3 gespeeld. 


Een van de dingen die HADO mogelijk maakt, anders dan gewoon trefbal, is dat je met je team een eigen strategie kan kiezen. Voor elke ronde heb je een aantal punten te verdelen aan de snelheid van de ballen, de grootte van de ballen, de recharge tijd en het aantal schilden dat je hebt. De manier waarop je die punten verdeeld, bepaald je strategie. Hierdoor is elk potje weer anders!


Een officiële wedstrijd duurt 4 rondes van 80 seconde. Het team met de meeste punten aan het eind van de wedstrijd wint!Reacties van de Founders

Michiel Verhage, co-founder van HADO Nederland: “Geweldig om te zien hoe positief er op HADO wordt gereageerd in Nederland. Ons doel is om banen uit te rollen in het hele land, nationale competities te organiseren en hopelijk ook ooit met HADO deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen.”


Michael Reibestein, co-founder van HADO Nederland: “We zijn ontzettend trots dat de grootste speler binnen de Nederlandse sportmarkt, OneFit, vertrouwen heeft in ons concept en helpt onze doelen te verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor HADO brengt.”


OneFit heeft met de samenwerking met HADO een primeur te pakken, waarmee de positie van het sport- en fitness platform als de grootste van Nederland wordt verstevigd. Members van OneFit kunnen exclusief gebruik maken van de HADO-faciliteiten in heel Nederland.


Edouard Leeuwenburg, managing director van OneFit: “Laten we heel eerlijk zijn, HADO is gewoon enorm leuk om te doen! Met HADO heb je niet door dat je eigenlijk ook met een stevige workout bezig bent. Echt Sweat & Joy dus. En omdat dit ons mantra is, is de combinatie tussen HADO en OneFit een no-brainer. Als grootste sportplatform van Nederland is het onze dagelijkse missie om vraag en aanbod zo goed mogelijk te matchen en een nieuw format zoals dit helpen we daarom met alle liefde om door te groeien."Kampioenschappen

Het HADO-concept is ontstaan in Japan en in korte tijd internationaal uitgegroeid tot de sport van de toekomst. Wereldwijd worden professionele competities georganiseerd, waaronder een jaarlijkse Europa Cup in Istanbul en de World Cup in Tokyo. In september 2022 wordt de eerste officiële HADO Benelux Cup gehouden. En de winnaars mogen meedoen met de HADO Euro Cup in 2022. 


Bekijk ook: 
Reacties op "De sport van de toekomst: HADO"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.