Eftelings achtbaan De Bob gaat sluiten voor een nieuw te openen achtbaan

Na 34 jaar trouwe dienst als kindvriendelijke achtbaan gaat de Bob verdwijnen uit de Efteling om plaats te maken voor een gloednieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal op de plaats van de Bob gebouwd worden.

 

 

Bobsleebaan nog niet gesloten

De achtbaan heeft al enige tijd te kampen met storingen en is hierdoor vaak gesloten geweest. Park directeur Coen Bertens zegt hierover het volgende: “De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week (red. 11 oktober 2018) weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt. Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven.”.

 

De achtbaan zal tot september 2019 open blijven. Dan moet er afscheid genomen worden en zal de bouw aan de nieuwe achtbaan beginnen. Wel blijven de huidige Zwitserse thematisering en het stationsgebouw van de Bob behouden.

 

Video via Youtube Xtrmerides

 

Opening nieuwe achtbaan

De nieuwe achtbaan van de Efteling zal zich net als de Bob op kinderen gaan richten. Kinderen vanaf 1 meter mogen al een ritje maken in deze dubbele achtbaan. In september 2019 zal de bouw gaan beginnen en naar verwachting zal in het voorjaar van 2020 de achtbaan openen. Het totale project zal naar verwachting 15 miljoen euro gaan kosten.

 

 

Max & Moritz

De achtbaan is gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over twee kwajongens genaamd Max & Moritz. Het verhaal uit 1865 geschreven en getekend door Wilhelm Busch bestaat uit tekeningen met daarbij rijmende tekstregels. Beeldgedichten zijn de voorloper van het stripverhaal. Hoe de kwajongen precies een verhaal gaan spelen in de nieuwe achtbaan is nog niet bekend.

 

 

Uitstel en meer aankondigingen

Eerder maakte de Efteling ook al een nieuw sprookje voor in het Sprookjesbos bekend. Tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester komt het sprookje “De 6 Zwanen”. Bijzonder aan dit sprookje is dat het wordt gecombineerd met een mini vaartochtje voor de kleintjes. De opening zal plaatsvinden in het najaar van 2019. De nieuwe attractie welke in het uitbreidingsgebied gebouwd zou worden is hiermee uitgesteld tot 2021.

 
Reacties op "Eftelings achtbaan De Bob gaat sluiten voor een nieuw te openen achtbaan"

Johan schreef:

09-10-2018

Geweldig! Dat is echt een reden voor mij om volgend jaar weer een kijkje te komen nemen. Ga zo door Efteling!!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.