Review: Is de Efteling waar voor je geld?

Een dagje naar de Efteling is voor vele een grote uitgave. Een stuk minder laagdrempelig dan een middagje zwemmen of naar de kinderboerderij. Dit komt mede door de enorme entreeprijs. Je zult je vast afvragen of de Efteling zoveel geld wel waard is terwijl je voor veel minder geld naar andere pretparken kunt gaan. Op deze brandende vraag ga ik in dit blog antwoord geven. Maar daarvoor moet ik eerst samen met jou bij het begin beginnen.

 

Pardoes heet je welkom in de Efteling

 

Het begin

Na een lange rit waren we eindelijk aangekomen in Kaatsheuvel, bij de Efteling. We waren netjes op tijd dus vast één van de eerste, dachten we. Het halve parkeerterrein van de Efteling stond dus al vol. Oh nee, wordt het zo’n dag met urenlange wachttijden en enorme rijen.

 

De prachtige Fata Morgana in de Efteling

 

Aangekomen bij de kassa stonden er geen rijen. We konden een gratis plattegrond pakken. Dit is bij andere parken weleens anders. Ook had ik de Efteling app op mijn mobiel paraat. Dit is zeker aan te raden maar hier kom ik later op terug. We werden netjes opgewacht door twee gekostumeerde mensen met het verzoek of onze kinderen de kikker een kus wilde geven. En dan ga je eens rondkijken. En zie je alle gebouwen prachtig in thema, zoals bijvoorbeeld de bekende Fata Morgana. Gelukkig voor ons waren er nergens wachttijden.

 

Verzorging van de Efteling

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. De Efteling is tot in de puntjes verzorgt. Het gras is gemaaid, het park is schoon, alles goed in de verf en ga zo maar door. Ik ben tijdens mijn bezoek echt niets tegen gekomen wat niet netjes of in orde was. Zelfs de hele oude attracties zijn nog netjes onderhouden en zien eruit als nieuw.

 

De Oude tuffers rijden nog als nieuw in de EftelingBij de Efteling is alles tot in detail verzorgd

 

(Tip) gebruik de Efteling app

Bezoek je de Efteling zorg dan dat je de Efteling app op je telefoon hebt staan! De app doet niet heel veel maar wat het doet is zo fijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plattegrond waarop je middels de GPS van je telefoon precies ziet waar je bent. Vanaf deze plattegrond tik je op de attracties om vervolgens te zien hoeveel minuten het lopen is en hoelang de wachtrij daar is. Hoe hebben we ooit zonder gekund? Uiteraard zie je ook waar je wat kunt eten en drinken, waar de wc’s zijn en hoe laat de voorstellingen beginnen. Oh ja en maak je geen zorgen om je internet data bundel want de Efteling biedt gratis wifi.

 

Bekijk ook: Dagje naar de Efteling met de Efteling app

 

Naar de Efteling met de Efteling app

 

Attracties en Sprookjesbos

De Efteling biedt een enorme diversiteit aan attracties. Voor elke leeftijd is er wat leuks. Voor de stoere onder ons is er bijvoorbeeld de piratenboot (Halve Maen) en vier achtbanen, waaronder de bekende Python. Voor de mensen die houden van ontspanning zijn er o.a. de bootjes, de Droomvlucht en de Pagode, de Thaise tempel die 45 meter hoog de lucht in gaat met een prachtig uitzicht. En voor de kinderen zijn er onder andere diverse draaimolens, autootjes, de Carnaval en natuurlijk het Sprookjesbos.

 

De Efteling Droomvlucht elfjesDe spannende Python in de Efteling

 

In het Sprookjesbos wordt je op leuke wijze over de diverse sprookjes verteld. Maar niet alleen verhaaltjes, er zijn ook complete computer gestuurde shows zoals bijvoorbeeld de Indische Waterlelies. Of wat dacht je van de Sprookjesboom. Deze is echt prachtig nagemaakt en vertelt jou een leuk of spannend verhaal, net als op tv.

 

Als je dit bord ziet sta je op het punt het Sprookjesbos van de Efteling te betredenDe Sprookjesboom in de Efteling vertel de mooiste verhalen

 

(Tip) Raveleijn: live theater voorstelling

Heb je de Raveleijn theater voorstelling nog niet gezien? Ga dit dan zeker doen wanneer je een bezoek brengt aan de Efteling. Deze voorstelling vind niet gewoon plaats op de stoffige planken van een theater maar in een compleet nagebouwd dorp. Vol met gebouwen, een meertje, puin en een 5 koppig vuurspuwend monster. Bekijk de onderstaande video voor een indruk.

 

 

Is de Efteling waar voor je geld?

Terug bij de vraag waar we mee begonnen: is de Efteling waar voor je geld. Natuurlijk is de entree veel geld. Maar de Efteling weet daarvoor een unieke ervaring te leveren die geen enkel ander park in Nederland kan bieden. Alles is netjes verzorgt en de service is top. Zo wordt je bijvoorbeeld in de souvenirwinkeltjes gevraagd of ze je aankoop bij de uitgang moeten bezorgen zodat jij niet de hele dag met je aankoop loopt te zeulen. Zoals gezegd krijg je een gratis plattegrond bij binnenkomst terwijl je bij andere parken hier zo een paar euro voor moet betalen. Voor Wifi hoef je ook niets te betalen en dan kun je gelijk gebruik maken van die geweldige gratis Efteling app. En daarbij zijn de theatervoorstellingen als Raveleijn ook bij de prijs inbegrepen. En bovenal de Efteling is zo groot dat als je echt alles wilt zien en doen ga je dat in één dag niet redden. Dus ja, de Efteling is waar voor zijn geld.

 

Kasteel Doornroosje in de EftelingDe Trollenkoning in de Efteling

 

Het einde

Een verhaal met een begin moet natuurlijk ook een einde hebben. Helaas voor ons heeft het bijna de hele dag geregend. Hierdoor kwamen we wel tot de ontdekking dat er eigenlijk best veel attracties overdekt zijn. En mogelijk mede daardoor hadden we nergens wachttijden. Het Sprookjesbos konden we helaas niet helemaal op ons gemak bekijken doordat de tijd op was. Er is ook zoveel te doen. Als afsluiter was er bij de in/uitgang nog een grote fontein show met spectaculaire muziek, lichten en knallen. Dit hebben we nog in de regen bekeken. Om vervolgens drijfnat in de auto te stappen. Maar drijfnat of niet ons dagje Efteling is zeker niet in het water gevallen!

 

Bekijk ook: Wat is de Winter Efteling?

 

Papier hier: Holle Bolle Gijs

 

Wat vind jij?

Wat vind jij, vind jij de Efteling waar voor ze geld? Blijf vooral veel reageren en liken op al onze blogs en Facebook berichten dit motiveert mij en andere om nog meer waardevolle content te maken en nog meer cadeautjes weg te geven.
Reacties op "Review: Is de Efteling waar voor je geld?"

Willem schreef:

04-12-2023

Ontevreden over de afhandeling na contact met de klantenservice. Het betreft hier een actie van de AH en Efteling. Wij hebben twee kaarten gekocht en onze kleine meid van 3 jaar kan voor het eerst mee. Op dit moment ben ik zwanger en heb ik last van zwangerschap vergeetachtigheid (ja het bestaat echt!). Ook heeft mijn partner een ernstige chronische aandoening en hierdoor vaak bedlegerig is waardoor een bezoek eerder niet mogelijk was. Hij was een paar maanden er erg slecht aan toe en natuurlijk dach ik niet aan de kaarten. Ik wou vandaag ons bezoek inplannen omdat het iets beter gaat maar kwam erachter dat de kaarten nu bijna 2 weken zijn verlopen. Natuurlijk ligt de fout bij ons maar na uitleggen van de situatie werd er nul meegedacht, compassie getoond of in enige vorm een handreiking gedaan. Het empathische vermogen van de Efteling is ver te zoeken en standaard zinnen werden door de medewerker eruit geknald. Wat voor ernstige ziekte of situatie is dan wel een valide reden? De chat werd na mijn reactie (welke niet onbeschoft was) ten einde gebracht. Ik vind dit een kwalijke en vervelende zaak. Zo vervelend en naar dat ik het ook via andere kanalen en media ga publiceren.

Paul van Meurs schreef:

12-06-2023

Advies aan alle Nederlanders. Ga voor lopig niet meer naar de Efteling. Je betaald €48 maar 4 attracties doeden het niet. En als je je verhaal gaat halen wordt je heel arrogant te woord gestaan met de mededeling:, Dan had je maar op de website moeten kijken. En compensatie, dat woord kent men niet.

David schreef:

30-05-2018

Het is zeker je geld waard.
Bij mij is zeker 75% van mijn herinneringen Efteling

Jaap schreef:

08-09-2016

Pardoes Pas aan vragen Efteling
k*******g.j***@gmail.com

inge schreef:

24-08-2016

Het is zeker een geweldig park! Waar voor je geld? Ja en nee. Om al het personeel te kunnen betalen en voor het onderhoud, dat snap ik. En ze houden het park echt goed schoon!!
Vind het alleen jammer dat in de Efteling zelf het eten en de spulletjes knetterduur zijn. Je hebt een keus natuurlijk, maar je bent snel een flink pak geld kwijt als je niet oplet.

Kees schreef:

03-06-2014

Wij waren onlangs ook in de Efteling, de app is zeker een aanrader je kunt van alle atracties zien hoelang de wachttijd is. Wij vonden ook de voorstelling van Raveleijn zeer indrukwekkend. Het is en blijft een geweldig park!!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.