Is het Schildpaddencentrum leuk als dagje uit?

Het Schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn is meer dan enkel een opvang voor schildpadden. Je kunt er als bezoeker namelijk ook een dagje uit. Je krijgt dan een kijkje in de wereld van de verschillende soorten schildpadden. En je komt er weer wat wijzer naar buiten dan toen je er naar binnen ging.

 

Schildpadden genieten van het warme licht in het Schildpaddencentrum

 

Wat biedt het Schildpaddencentrum

Het Schilpaddencentrum is een klein, vermakelijk en educatief uitje. Het bestaat uit twee verdiepingen. Beneden vind je de waterschildpadden en de daarbij behorende educatieve informatie. En op de eerste verdieping vind je diverse landschildpadden. De verblijven van alle dieren zijn goed verzorgd. Maar ook de ruimtes eromheen zoals de kleur en knutseltafels en de hapjes en drankjes hoek zijn netjes verzorgd.

 

> Klik hier voor adres, algemene informatie, recensies en foto's van het Schildpaddencentrum

 

Kleuren in het Schildpaddencentrum

 

Ben je met kinderen? Vraag dan bij de entree om de speurtocht. Zo is je bezoek, door de vragen die je op moet zoeken, direct een stuk leerzamer. En het zorgt ervoor dat je langer in het centrum bezig blijft. De speurtocht is afgestemd op het schoolniveau van het betreffende kind. Hierdoor is deze nooit te makkelijk of te moeilijk.

 

Wat eten en drinken kan ook in het Schildpaddencentrum. Vlak naast de entree is een klein hoekje met ongeveer 4 tafels waar je even kunt plaatsnemen.

 

Waterschildpadden verblijven in het Schildpaddencentrum

 

Conclusie

Zoals gezegd het Schildpaddencentrum is klein. Wanneer je rustig de speurtocht doet, even gaat kleuren, lezen en nog even wat drinken ben je binnen twee uur klaar. Daarmee is het centrum wel een duur dagje uit. Zo ben je als gezin met twee kinderen 34 euro kwijt zonder eventuele extra kosten voor een hapje of drankje. Maar daar steun je dan wel de schildpadden mee! Parkeren is gratis.

 

Het Schildpaddencentrum is erg verzorgd en leerzaam. Samen met de speurtocht kun je veel opsteken van een bezoekje aan het centrum.

 

  • Leerzaam
  • Bezoek ongv. 2 uur
  • Netjes verzorgd
  • Speurtocht
  • Gratis parkeren
  • DuurReacties op "Is het Schildpaddencentrum leuk als dagje uit?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.