Koe knuffelen voor ontspanning en tegen de stress

Het is wit, het heeft zwarte vlekken, het staat in de wei, het weegt zo’n 700kg en je kunt er heerlijk mee knuffelen. Rara, wat is dat?

 

Ook kinderen vinden het prachtig om te koe knuffelen

 

Geen idee? Een koe! Juist: een koe waarmee je kunt knuffelen. Steeds meer mensen gaan een dagje koeknuffelen? Niet is dit stiekem heel leuk om te doen maar ook heeft koeknuffelen verschillende gezondheidsvoordelen.

 

"Eén zijn met de natuur en even helemaal lekker tot jezelf komen"

 

Ja, je leest het goed, koe knuffelen. Oftewel: knuffelen met echte koeien, grote koeien, kleine koeien, lieve koeien, Hollandse koeien en ondeugende koeien: lekker ontspannen knuffelen in de buitenlucht. Ontstressen. Back to basics. Eén zijn met de natuur en even helemaal lekker tot jezelf komen.

 

Hype: koeknuffelen

Het koe knuffelen bestaat inmiddels al een jaar of tien, maar belooft nu toch wel uit te groeien tot een kleine hype. En terecht: het knuffelen met koeien in de vrije natuur brengt je weer even helemaal tot rust. Het koe knuffelen is een bijzondere ervaring waarmee je zal onthaasten en waarmee je je even kunt onttrekken aan het gestress van alledag.

 

Heerlijk koeknuffelen met een enorme koe van 700kgKoeknuffelen bij boerderij Noord Empe is leuk voor jong en oud

 

Internationale bekendheid

Het Hollandse koe knuffelen geniet inmiddels ook buiten onze landsgrenzen een grote bekendheid omdat het zogenaamde Koemuniceren inspireert tot geweldloze communicatie voor een gezonde samenwerking, gelukkige familie, vrienden en medewerkers.

 

Workshop knuffelen

Het “Koemuniceren” is ontstaan op Hof Noord Empe, maar vandaag de dag kun je op verschillende boerderijen in het hele land terecht voor een workshop “knuffelen met koeien”. Er is dan ook altijd wel een knuffelboerderij bij jou in de buurt. En behalve dat je heerlijk kunt knuffelen, kom je natuurlijk ook van alles te weten over koeien en over het leven op de boerderij.

 

De Elza Hoeve, koeknuffelen Leiden

Boerderij de Elza Hoeve  is vooral bekend om hun paardenpension en zadelmak maak trainingen. Maar toch kun je bij deze Leidse boerderij prima terecht voor een leuk kinderfeestje of natuurlijk voor het koeknuffelen. Je zal hier ervaren hoe het is om tegen 700kg van 39 graden aan te liggen. Ook brengen zij jou de taal van de koe bij.

Meer informatie Elza Hoeve Leiden

 

Boerderij de Elza Hoeve in Leiden, leuk voor koeknuffelen en je kinderpartijtjeKoe knuffelen bij boerderij de Elza Hoeve

 

Koe knuffelen Noord Empe in Voorst

In Voorst aan de Noord Emperweg bevind zich boerderij Noord Empe. Buiten diverse arrangementen kun je hier terecht voor het koeknuffelen en het koemuniceren. De enthousiaste medewerkers van de boerderij leren je graag van alles bij over het koeknuffelen en zorgen ervoor dat je een geweldige dag beleeft waarin je volledig ontstresst en ontspant.

Meer informatie Boerderij Noord Empe

 

De koeien van Boerderij Noord Empe wachten op een knuffel van jou
Reacties op "Koe knuffelen voor ontspanning en tegen de stress"

Machiel schreef:

04-08-2022

Hier hou ik van , koeien knuffelen . Een tip doe het niet als ze drachtig zijn want ik heb een keer moeten rennen omdat ik een dolle stier achter me aan had

Jeroen schreef:

23-06-2016

Haha, dat lijkt me eigenlijk wel heel leuk om te doen. Ik ben benieuwd of het echt zo ontspannend werkt. Met alle drukte en stress van school kan ik wel een beetje ontspanning gebruiken :)

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.