Labyrinth Boekelo nog maar open tot 31 oktober

Zodiac Zoos heeft besloten om op 31 oktober 2010 de exploitatie van Labyrinth Boekelo te beëindigen.

 

Labyrinth Boekelo is in april 2002 onder de naam ‘Labyrinth der Zinnen’ geopend. Het belevingspark was onderdeel van de exploitatie van Hotel Bad Boekelo en bestond uit diverse labyrinten en activiteiten waar beleving door middel van zintuigen centraal stond. Eind 2004 ging het Hotel Bad Boekelo over in andere handen en Labyrinth der Zinnen paste niet meer bij het nieuwe concept van het hotel.

 

Zodiac Zoos werd benaderd de exploitatie over te nemen en aangezien Zodiac Zoos toen al speelde met de gedachte een dierentuin te ontwikkelen naast het Labyrinth der Zinnen, werd besloten de exploitatie van het park over te nemen en een huurcontract aan te gaan met de stichting Green Family Entertainment. Het park werd op 23 april 2005 geopend onder de nieuwe naam Zoo Labyrinth Boekelo met een nieuw concept waarin dieren en labyrinten centraal stonden. De eerste vijf diersoorten werden dat jaar geïntroduceerd, waaronder ringstaartmaki’s, flamingo’s en wallabies.

 

Zodiac Zoos had ambitieuze plannen met Zoo Labyrinth Boekelo. Zo zou de diercollectie van het park onder andere worden uitgebreid met een 70-tal diersoorten, waaronder stokstaartjes, dwergapen, kleine panda’s, neusberen en uilen. De gemeente Enschede was in het begin heel enthousiast, maar na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 keerde het tij.

 

Zodiac Zoos heeft altijd geloofd in Zoo Labyrinth Boekelo, mede door het enthousiaste team dat er al vanaf de overname in 2005 bij is. Maar aangezien de gemeente niet positief stond ten opzichte van het houden van dieren, werd eind 2009 besloten om met Zoo Labyrinth Boekelo een nieuwe weg in te slaan. Het park zou worden ontwikkeld tot een natuurlijk en avontuurlijk speel- en belevenispark. In dat kader verhuisden de dieren uit het park en werd de naam veranderd in Labyrinth Boekelo. Door het veranderde concept past het park niet meer in de bedrijfsfilosofie van Zodiac Zoos en is besloten de exploitatie te beëindigen. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe ondernemer.
Reacties op "Labyrinth Boekelo nog maar open tot 31 oktober"

simeon1234567890- schreef:

20-03-2011

zijn er nog wel dieren?????

simeon1234567890- schreef:

20-03-2011

zijn er nog wel dieren?????

simeon1234567890- schreef:

20-03-2011

zijn er nog wel dieren?????

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.