Nijntje bestaat 60 jaar en krijgt een nieuw huis!

2015 staat in het teken van de zestigste verjaardag van een van ’s werelds beroemdste kinderhelden: Nijntje. Nijntje werd ‘geboren’ op 21 juni 1955, toen de Utrechtse illustrator Dick Bruna, het witte konijntje voor het eerst tekende.

 

Het Nijntje museum

Het Dick Bruna huis wordt het Nijntje museum. Hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Kinderen leren namelijk zoveel meer als ze de ruimte krijgen om hun eigen pad te kiezen. Zo ziet Dick Bruna, Nijntjes geestelijk vader, dat ook.

 

Flinke Make over

In 2006 werd het Dick Bruna huis geopend. Sindsdien kwamen honderduizenden fans op bezoek bij Nijntje en Dick Bruna. Nu is het tijd voor een flinke make over en krijgt Nijntje samen met haar vriendjes een nieuw huis! Vanaf 6 juli tot december 2015 wordt het Dick Bruna huis omgebouwd tot het leukste kindermuseum van Nederland: Het Nijntje museum.

 

Feest

Het jubileum wordt het hele jaar uitgebreid gevierd met onder meer een spectaculair kunstproject, een tentoonstelling, postzegels, een theaterconcert en natuurlijk nieuwe boekjes. Bekijk de agenda van het Nijntje museum voor alle actuele feestelijkheden!

 

Nijntje en haar vriendjes krijgen een nieuw huis
Reacties op "Nijntje bestaat 60 jaar en krijgt een nieuw huis!"

Petra schreef:

29-04-2015

Ik ben heel erg benieuwd hoe het eruit ziet na de verbouwing! Ga het zeker bezoeken met mijn kleinkinderen!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.