Review: Avifauna, meer dan alleen vogels?

Vogelpark Avifauna staat bekend om de enorme collectie vogels en de indrukkende vogelshow. Maar is dat alles wat je van Avifauna kan verwachten of is er meer?

 

Grote vogels in de vogelshow van Avifauna

 

Ontspannen

Avifauna is een heerlijk park om ontspannen doorheen te wandelen. Dit komt door de mooi en goed verzorgde natuur, de prachtige vogels, kabbelende riviertjes en watervalletjes. Tijdens je wandeling kom je her en der ook  loslopende vogels tegen.

 

Zwarte Zwanen met jonkies in Vogelpark Avifauna

 

Lori's voeren

De Lori's voeren is het foto moment van de dag. Dit is een erg leuke en bijzondere ervaring. De vogels zijn niet bang en komen snel bij je zitten. Helemaal als je wat lekkers voor ze hebt gekocht. Voor sommige kinderen is het misschien iets te spannend, die losvliegende vogels die bij je komen zitten. Maar de meeste kinderen en volwassenen genieten ervan.

 

De Lori's (Dwergpapagaaien) voeren bij Vogelpark Avifauna

 

De Vogelshow

De vogelshow is erg leuk. Het is bijzonder om te zien dat de vogels vrij rond mogen vliegen en toch weer netjes terug komen. Tijdens de vogelshow komen er diverse vogelsoorten voorbij. Over elk van deze vogels wordt iets interessants verteld en tonen ze hun kunstjes. Denk aan een vogel die een (nep)slang aanvalt of een papegaai die muntjes kan aannemen en in een spaarpot kan doen. En misschien wordt jij wel uit het publiek gehaald voor een trucje.

 

Bekijk ook: Vogelshow Avifauna nu nog indrukwekkender

 

Video: vogelshow Papegaai wil jouw geld

 

Enorme speeltuin

De speeltuin is een paradijs voor de kinderen. Je vind er diverse klim attracties, bootjes, auto's, graafmachines, een draaimolen, spookhuis en meer! Reken maar dat de kinderen hierna in de auto heerlijk en voldaan in slaap vallen. Wel jammer is dat je voor sommige van deze speeltoestellen en attracties een appart entree kaartje moeten kopen. Ouders kunnen met redelijk uitzicht op de speeltuin aan het terras genieten van een hapje en drankje terwijl de kinderen lekker verder spelen.

 

Vogelpark Avifauna springen op het springkussen Vogelpark Avifauna de rondvaart bootjes

 

Kleine of grote boodschap

Voor een noodstop ben je gedwongen steeds je route te verlaten en naar het restaurant in het midden van het park te lopen. Dit is wel jammer. Er hadden misschien her en der in het park wat wc's en verschoonplekken bij gemogen. De speeltuin heeft een eigen restaurant met toilet mogelijkheid.

 

Bekijk ook: De leukste vogelparken van Nederland

 

Conclusie

Vogelpark Avifauna biedt een heerlijk dagje uit voor kinderen van heel jong tot volwassenen van heel oud. Heerlijk ontspannen wandelen, de vogelshow bekijken, de vele prachtige vogels bewonderen, de Lori's voeren en dan nog tot slot de aap uithangen in de speeltuin. Droog weer is wel een beetje een vereiste om optimaal te kunnen genieten.
Reacties op "Review: Avifauna, meer dan alleen vogels?"

mike schreef:

15-04-2012

Vandaag in het vogel park geweest.
zag er van buiten leuk uit dus was benieuwd..

Bij binnenkomst waren we ondanks een plattegrond vrijwel meteen het spoor bijster en zijn we maar gewoon rond gaan lopen het was onoverzichtelijk en onhandig in gedeeld naar mijn mening.

We kwamen in een ruimte waar fel gekleurde vogels los rond vlogen die bij je kwamen zitten als je een bakje voedsel van 50 cent kocht dit was wel erg leuk om mee te maken en hier hebben we mooie fotos kunnen maken.

Toen het park weer in en na op de gok in de rondte te lopen kwamen we bij een cafetaria uit hier hebben we eerst wat drinken besteld dit was voor 2 personen al meer dan 6 euro. (best prijzig) We hadden ook nog honger dus toen maar patat en kaassoufle en hamburger besteld de patat heb ik meteen terug gebracht omdat hij koud was. na een nieuw bakje te hebben gekregen aan de kaassoufle begonnen en die bleek nog half bevroren van binnen toen deze maar weg gegooid en het park weer in gegaan.

Na 20 minuten lopen en iedere keer op dezelfde plekken uit te komen hebben we besloten om naar huis te gaan met het gevoel dat we de helft gemist hebben doordat we de weg niet konden vinden.

Ook waren er nergens papegaaien op stokken te vinden waar je ook maar enigzins bij in de buurt kon komen de meeste vogels zaten achter in een ondergepoept hok zielig op een stokje.

Voor kleine kinderen misschien een leuk uitje..
(ivm speeltuin / zwembad)
Maar voor een stelletje in de 20 is dit niet echt een aanrader. We hadden er alle 2 veel meer van verwacht.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.