Recensie: Space Expo in Noordwijk

Wanneer je Space Expo binnentreedt is het alsof je zojuist een enorme reis hebt gemaakt door de ruimte. Je bevind je in ene tussen de satellieten, raketten en andere ruimte gerelateerde objecten.

 

Loop op de maan in Space Expo

 

Wat is er in Space Expo

Er is van alles te zien en beleven over de ruimte in Space Expo. Zo zie je satellieten, replica's van raketten, satellietfoto's en zelfs het ruimtepak van André Kuipers, de tweede Nederlander die de ruimte in ging. Ook kun je zelf dingen uitproberen, zoals verbinding maken met een satelliet in de ruimte (net alsof natuurlijk), jezelf bekijken met een infraroodcamera, door een ruimtestation lopen en meer.

 

Plattegrond Space Expo

Plattegrond Space Expo

 

Er zijn vaak leuke activiteiten bij Space Expo, met name in de vakanties. Denk bijvoorbeeld aan een ritje in de Space Train of zelf een waterraket maken!

 

Space Expo Raketten

 

Conclusie

Met een rondleiding wordt dit museum een stuk leuker, anders loop je er al snel wat stuurloos rond, ook omdat er niet echt een vaste route is. Het is af te raden om met al te jonge kinderen Space Expo te bezoeken (minstens 7 a 8 jaar oud), en een zekere interesse voor ruimte en techniek is ook wel mooi meegenomen.
Reacties op "Recensie: Space Expo in Noordwijk"

Pieter schreef:

17-11-2015

Leuk! Ik heb er zin in gekregen. Waarschijnlijk in de aankomende vakantie even een bezoek brengen met de kids.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.