Review: Dagje Avonturenboerderij Molenwaard

Op een prachtige en behoorlijk zonnige zondag vertrokken wij richting Avonturenboerderij Molenwaard. Versterkt met het gezelschap van twee kinderen waren we klaar om dit nieuwe uitje eens goed onder de loep te nemen. In deze review vertel ik jou alles wat je moet weten over Molenwaard. 

 

Beleef met de hele familie het Hollandse landleven

 

Eerste indruk

Er zijn bij aankomst een aantal belangrijke dingen die direct opvallen bij Avonturenboerderij Molenwaard. Zoals je misschien al weet heeft Molenwaard nog maar kort geleden haar deuren geopend en dit zie je. Alles is nog erg netjes, verzorgt en nieuw. Hopelijk kunnen ze dat zo houden. Wat verder direct opvalt is hoe enorm vriendelijke al het personeel is. Of het nu gaat om de jongens bij de parkeerplek, de mensen bij de winkeltjes of bij de attracties. Dit in combinatie met het verzorgde park geeft een fijne eerste indruk.

 

Avonturenboerderij Molenwaard Fien en teunAvonturenboerderij Molenwaard entree park

 

Leerzame boerderij

Er is niet alleen heel veel te doen er is ook heel veel te leren op Avonturenboerderij Molenwaard. En wat nog beter is, is dat zelfs het leren leuk gemaakt is. Zo waren er over de dag verspreid meerdere informatieve voorstellingen over kaas & melk, bijen, brood en de molen. Tijdens zo’n voorstelling zal een acteur of actrice van het park liedjes zingen, dansen, vertellen en vragen stellen. Kortom alles om kinderen op een leuke en speelse wijze te leren over de boerderij. Verder staan er bij diverse plekken borden met informatie. Ook deze borden zijn leuk en leerzaam getekend zodat ze makkelijk te begrijpen zijn.

 

Avonturenboerderij Molenwaard leuke informatieve voorstellingen

 

Wat is er allemaal te doen

De Avonturenboerderij werkt met twee type dagen de duurdere hoogseizoen dagen en de goedkopere laagseizoen dagen. Hoogseizoen zijn over het algemeen dagen in het weekend of vakantie. Alle andere dagen vallen onder het laagseizoen. Op dagen in het hoogseizoen is er meer te doen dan dagen in het laagseizoen.

 

Maar wat is er dan allemaal te doen?

Zoals boven benoemd zijn er de hele dag door leerzame theatervoorstellingen. Er zijn ook nog meer voorstellingen verspreid over de dag. Wat deze precies zijn hangt af van het thema. Tijdens ons bezoek was er een voorstelling van Alfred J. Kwak en Pino van Sesamstraat. Dan is er nog het Fien en Teun theater waren meerdere keren per dag Fien en Teun samen met de kinderen zingen en dansen. Na afloop kun je samen met Fien en Teun op de foto.

 

Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun op de fotoAvonturenboerderij Molenwaard voorstelling Alfred J. Kwak

 

Verspreid over het park zijn leuke speeltuintjes waarvan één een waterspeeltuin. Je kunt de dieren aaien of eten geven in de kinderboerderij, een speurtocht doen, verdwalen in het doolhof, pony rijden, een ritje in de elektrische tractors, helpen met tuinieren of een boottochtje maken.

 

Avonturenboerderij Molenwaard over het water met een vlotAvonturenboerderij Molenwaard Zoek je weg tussen het water en riet

 

Baby dieren aaien

Ik denk dat wij geluk hadden maar overal in het park waren baby dieren aanwezig. Persoonlijk was de Kleindierentoren mijn favoriet. Hier wonnen konijnen, cavia’s en kippen en hun baby’s. We hebben dus net geboren cavia’s, kippen, eenden en zelfs konijntjes gezien. Zooo Schattig…! Ook zagen we nog baby varkens, pony’s en natuurlijk baby Ooievaars.

 

Avonturenboerderij Molenwaard pasgeboren cavia's

 

Eten en drinken

Aan het begin van het park zit een klein gezellig restaurantje. Hieraan vast grenst een groot buiten terras en direct daarnaast een speeltuin. Perfect dus voor papa en mama om even heerlijk te genieten van een Boeren Tosti of ander lekker eten en drinken terwijl de kinderen lekker spelen.

 

Avonturenboerderij Molenwaard speeltuin spelen

 

Wil je echt uniek eten en drinken?

Dan koop je in het restaurant de picknickmand. Hierin zitten diverse lekkernijen en een groot Fien en Teun kleed. Het kleed en de mand mag je houden. Zoek een gezellig plekje uit in het park, spreid het kleed en smullen maar.

 

Avonturenboerderij Molenwaard Picknicken

 

Conclusie

Van de vele duizenden uitjes die ons land al rijk is, is het nieuw geopende Molenwaard een waardige aanvulling. Op het eten en drinken na is alles op het park gratis dus geen extra kosten voor attracties of boottochtjes. Parkeren kan pal naast de deur en kost 3 euro. Voor ouders met kinderen tot een jaar of 10 is het park een echte aanrader en echt een bezoekje waard. Wij zijn de hele dag zoet geweest op het park en gingen moe maar voldaan weer naar huis.

 

Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is!

 

Avonturenboerderij Molenwaard:
Reacties op "Review: Dagje Avonturenboerderij Molenwaard"

Wouter - Redactie Fijnuit schreef:

19-08-2021

Bedankt voor je leuke reactie en lieve compliment Annemarie. Fijn om te lezen dat jullie bij Avonturenboerderij Molenwaard ook een leuke dag hebben beleefd

Annemarie schreef:

18-08-2021

Duidelijk artikel.Alles staat erin. Wij hebben genoten van jullie mooie park. En wat een vriendelijk personeel. Overal waar je kwam waren ze super vriendelijk.Leuke opdrachten voor de kinderen en opa en oma. Wij komen zeker terug. Bedankt voor de leuke dag.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.