Dierenpark de Oliemeulen, een vreemd dierenpark?

Dierenpark de Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste dierenpark van Nederland. Maar wat er nu zo vreemd is aan het dierenpark? Wij zochten het uit!

 

Meer dan alleen reptielen

Wat ooit begon als Reptielenhuis de Oliemeulen is nu omgetoverd tot Dierenpark de Oliemeulen. Ondanks dat het merendeel van de dieren nog steeds uit reptielen bestaat zijn er nu ook dieren te vinden als apen, roofvogels, stokstaartjes en meer. De reptielen bevinden zich binnen in een oude sfeervolle boerderij en de andere dieren zijn buiten. Samen met de vogel en spinnen- en slangen show (waarover later meer) zorgen zij voor een dagvol plezier!

 

Papegaai wast zijn eigen veren in Dierenpark de Oliemeulen Ringstaartmaki's genieten van het mooie weer bij Dierenpark de Oliemeulen


 

Humor, spanning en leerzaam

Vroeg in de middag werden wij al wandelend over het buitenterrein van het dierenpark verrast door harde muziek. De muziek klonk alsof er iets spannends stond te gebeuren. Dus maar even kijken wat dat nu was. Aangekomen bij de muziek begon de Roofvogelshow! Het is prachtig om deze vogels van dichtbij te zien. De show is zeer leerzaam maar vooral vol humor. Het publiek wordt leuk betrokken bij de show en 4 gelukkige kinderen mogen zelfs deelnemen aan de show. Kortom een aanrader!

 

Kinderen kijken aandachtig naar Vogelshow bij Dierenpark de Oliemeulen

 

De humor hebben we gehdan dan nu de spanning. De Slangen en spinnen show! Natuurlijk vind niet iedereen dit spannend maar de meeste mensen wel. Tijdens deze show wordt er onder andere uitgelegd waarom we dit spannend vinden maar ook waarom dat helemaal niet nodig is. Iedereen die dat wil mag een slang om de nek en een grote vogelspin op zijn handen. Houd je camera paraat want dit levert prachtige plaatjes op. Ondanks dat het erg gaaf is dat iedereen de slang en spin mag beethouden duurt dit bij een volle zaal wel erg lang. Je bent dus best een tijdje aan het wachten voordat de show weer verder gaat. Niet handig met ongeduldige kinderen. Ondanks dat is het nog steeds een aanrader ook deze show te bezoeken.

 

Hart voor dieren

Als er één ding is wat het personeel van Dierenpark de Oliemeulen uitstraalt is het dat zij echt om de dieren geven. Dit zie je aan hoe zij met de dieren omgaan en hoe ze erover praten. Zo was een medewerker een leeg terrarium aan het schoonmaken. Ik vroeg waarom het terrarium leeg was. Zei vertelde dat er een vogelspin inzat die helaas was overleden. Ik zag dat het gemeend was en dat zij het echt niet leuk vond dat deze spin overleden was.

 

Spin vasthouden bij Dierenpark de Oliemeulen Kinderen aaien stinkdier bij Dierenpark de Oliemeulen


 

Toen wij tijdens onze lunch van de patatjes aan het genieten waren kwam er in ene een loslopend stinkdier voorbij. Deze liep netjes achter een medewerker van de Oliemeulen aan. Weliswaar omdat zij een doosje meelwormen vast had. Terwijl zij het diertje eten gaf kon iedereen het dier uitgebreid bekijken en aaien. Het stinkdier leek het allemaal prachtig te vinden, die meelwormen. De bezoekers mochten ook even proeven. Al was daar weinig animo voor.

 

Spelen in de speeltuin van Dierenpark de Oliemeulen

Bekijk meer foto's van Dierenpark de Oliemeulen

 

Conclusie

Dat Dierenpark de Oliemeulen zichzelf het vreemdste dierenpark van Nederland noemt is niet onterecht. Ze doen tenslotte dingen anders dan de bekende grote dierentuinen. Zo is het persoonlijker, vind je er heel andere dieren en wordt je betrokken bij de liefde voor de dieren. Daarbij is de toegangsprijs lager dan bij de grote parken en parkeren is gratis. Wanneer je de shows bezoekt, uitgebreid rondkijkt en even lekker wat gaat eten en drinken op het terras heb je een heerlijk dag vullend fijn uitje aan Dierenpark de Oliemeulen.
Reacties op "Dierenpark de Oliemeulen, een vreemd dierenpark?"

Peter schreef:

03-08-2015

Het is hier altijd genieten. Heerlijk!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.