Review Dierentuin Best Zoo in Brabant

Een beetje afgelegen in het plaatsje Best ligt een dierentuin verscholen. Wij bezochten deze kleine dierentuin genaamd Best Zoo om te ontdekken of deze dierentuin haar naam eer aan doet?

 

Aapje slaapt op de rug van zijn moeder

Ringstaartmaki spelen met elkaarKoningsgier

 

Klein maar fijn

Dat een dierentuin, speeltuin, attractiepark of welk uitje dan ook klein is hoeft zeker niet te betekenen dat het minder leuk is dan de grotere varianten. De Efteling is erg leuk, mooi en indrukwekkend maar soms is het ook gewoon fijn om ontspannen en rustig naar een kleiner park te gaan. Een ander bijkomend voordeel is dat de prijs een stuk lager ligt. Zo ook voor Best Zoo, hier kost een entreeticket ongeveer 10 euro per persoon minder dan bij de grotere dierentuinen.

 

Speeltuin met krokodilSuro alpaca en geiten liggen lekker

 

Eerste indruk

Bij aankomst is het even zoeken naar het parkeerterrein, dit spreekt allemaal niet direct voor zich. Daarna is het een klein wandelingetje van hooguit 5 minuten naar de dierentuin. Hier wordt je welkom geheten door het vriendelijke en behulpzame personeel maar bovenal door de Pelikanen, die vanaf het hekje al op de uitkijk staan wie nog meer het park komt bezoeken. Na het kopen van je tickets vervolg je de duidelijke looproute die netjes in een rondje om het park heen loopt waardoor je niet bang hoeft te zijn iets te missen.

 

Bekijk ook:

 

Pelikaan zit rustig bij het terras

 

Dieren

Wat is nu een dierentuin zonder dieren? Dus zoals je mag verwachten heeft ook Best Zoo de nodige dieren.Niet de bekende Olifanten, giraffes, neushoorns en andere grote dieren. Maar in Best Zoo krijgen juist de wat kleinere dieren de aandacht. Al hebben ze wel een mooie verzameling van indrukwekkende katachtige. Zoals jaguars, sri lanka panters en een lynx. Alle dieren zijn meestal goed te zien al gaat dat bij de eerder genoemde grote katten wel wat ten koste van het verblijf. Er is duidelijk te zien dat ze bij Best Zoo niet stilzitten en volop vernieuwen en zelfs nieuwe verblijven aan het bouwen zijn.

 

Bekijk ook:

 

DoodshoofdaapjesStokstaartjes in de zon

 

 

Eten, drinken en spelen

Omdat het park niet enorm groot is heeft het ook niet een enorm restaurant. Sterker nog er is helemaal geen restaurantje. Wel is er aan het begin en halverwege het park (naast de speeltuin) een snack tentje waar je wat te eten en drinken kunt bestellen en rustig kan zitten. Er staan grote parasols zodat je eventueel toch droog kunt zitten. Aan de snack tent zit een leuke speeltuin met voldoende diversiteit aan speelattributen. Heel leuk voor kinderen tot een jaar of 10. Bij dit restaurantje worden ook spontaan wat leuke dingen gedaan. Zo mochten de bezoekers een echte slang vasthouden en kijken hoe een babygeitje een flesje kreeg.

 

Bijkomen op het terras

Glijden en klimmenRavotten in de speeltuin

 

Conclusie

Best Zoo is een leuke kleine dierentuin die wat ons betreft zeker een bezoek waard is wanneer je in de buurt bent. Vooral kinderen halen door de leuke speeltuin en de kinderboerderij waar uit hun bezoek. Maar ook voor volwassenen is het leuk om deze dierentuin te bezoeken. Zonder kinderen heb je vermoedelijk zo’n 2 à 3 uur lang plezier met kinderen kan dit gerust oplopen tot 4 uur of langer. Door de lage entreeprijs, de gezellige en vriendelijke uitstraling van het park en de unieke dieren krijg je 100% waar voor je geld.

 

Bekijk ook:
Reacties op "Review Dierentuin Best Zoo in Brabant"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.