Review: Reuze Panda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen

De Reuze panda's van Ouwehands Dierenpark, een veel besproken item de afgelopen tijd. Woensdagavond 12 april was het dan eindelijk zover. De reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya landde op Schiphol. Na een quarantaine van 7 weken werd dinsdag 30 mei hun verblijf met de naam Pandasia, officieel geopend met ruim 600 genodigde erbij.

 

Panda Wu Wen eet heerlijk ontspannen haar Bamboe in Ouwehand Dierenpark

 

Panda tickets

Op woensdag, donderdag en vrijdag mochten eerst alle abonnementhouders op reservering komen kijken. En vanaf maandag 5 juni waren de panda's te zien voor alle bezoekers. Mits je online een kaartje had gekocht. Dit is namelijk verplicht. Zo wil het park de drukte in bedwang houden, want vol is vol. Ook moet je van te voren aangeven wanneer je een half uurtje Pandasia in wil. Dit is alleen als je Pandasia echt in wilt gaan. Je kan gewoon vrij om het verblijf heen lopen en eventueel daar de panda's buiten zien.

 

Het prachtige verblijf van de Reuzen Panda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Eerste indruk

Als abonnementhouder van Dierenpark Ouwehands Rhenen mocht ik als één van de eerste een bezoek brengen aan de Panda's. Het was er niet druk en we mochten daarom ook gewoon de hele dag bij de panda's kijken zolang als we wilden. En wat heb ik die middag genoten! Wat zijn deze dieren bijzonder om te zien.

 

Panda Wu Wen loopt lekker rond in haar buitenverblijf op Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Het Panda verblijf

Het verblijf van de panda's genaamd Pandasia is prachtig geworden. De twee panda's zullen hier de komende vijftien jaar wonen en te zien zijn. Het staat zo'n beetje in het midden van het park en is gigantisch. De Panda's hebben er binnen en buiten alle ruimte. Er zijn 2 binnen en buitenverblijven voor ze. Dit is omdat panda's solitair leven en alleen samen komen zodra het vrouwtje vruchtbaar is. En dat is maar ongeveer 3 dagen per jaar.

 

"Ze komen alleen samen als het vrouwtje vruchtbaar is,

dat is maar ongeveer 3 dagen per jaar"

 

Ouwehands is, samen met het Wolong Giant Panda Centre, waar Wu Wen en Xing Ya geboren zijn en dus ook vandaan komen, van plan om met ze gaan fokken. Het Wolong Giant Panda Centre richt zich op onderzoek, fok, terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild en bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda.

 

De Panda's hebben in hun binnenverblijf alle ruimte bij Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Rondleiding

Rondom het gebouw hebben ze de buitenverblijven gemaakt. Ze kunnen dus allebei helemaal om het gebouw heen lopen of rennen, wat tijdens mijn bezoek ook te zien was. Wat is een rennende panda leuk om te zien met dat waggelende kontje! Er zijn genoeg mogelijkheden voor de panda's om lekker te klimmen of te schuilen door middel van boompjes, bamboe struiken en vlonders. Maar ze kunnen zich ook voor de bezoekers terugtrekken wanneer ze dat willen. Ook hebben ze wat water waar ze lekker in kunnen gaan zitten en liggen.

 

Prachtig Panorama beeld van het Pandasia verblijf in Ouwehands Dierenpark

 

Tegenover het buitenverblijf van Xing Ya is een nieuw verblijf waar uiteindelijk een nachtdiertje te zien is. Als ik het goed heb een spookdiertje. Ook zijn de rode panda's verhuisd. Die zitten nu naast Pandasia.

 

De Rode Panda tegenover de Reuzen Panda's in Ouwehands Dierenpark

 

Panda's kijken

Als bezoeker kun je ze buiten goed zien en is de mogelijkheid om foto's te maken er ook meer dan voldoende. Ook aan de kinderen is gedacht, rondom het buitenverblijf zitten een aantal plekken met glas. Helaas is de muur bij de hoofdingang van Pandasia, richting het binnenverblijf, erg hoog. Daardoor kunnen kleinere mensen en kinderen daar de panda's niet zien. Gelukkig zijn er verder meer dan genoeg mogelijkheden om ze te bewonderen.

 

Ook Panda Xing Ya kan flink genieten van zijn bamboe in Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Lekker Chinees eten

Op de eerste verdieping, boven het verblijf van Wu Wen, zit een restaurant waar je lekker Chinees eten kan halen. Zowel een hele maaltijd als een tussendoortje. Ook is er koffie en frisdrank te koop met een koekje of een stukje taart. Op de verdieping boven het restaurant kan je ook nog lekker zitten en genieten van je drankje of eten. Alles is prachtig in Chinese stijl gemaakt, het is echt gezellig om er te gaan zitten.

 

"Het is echt gezellig om er te gaan zitten"

 

Wij hebben er een heerlijke Latte Macchiato Pandasia gedronken. Dat is Latte Macchiato met slagroom en stukjes amandel. Eten hebben we er niet besteld, dat komt nog wel een keer. Maar van wat ik heb gehoord is het erg lekker.

 

Panda souvenirs

Aan de andere kant van het restaurant, dus boven het verblijf van Xing Ya, zit een grote souvenirs winkel met natuurlijk allemaal panda spullen. Zoals bijvoorbeeld knuffels, petjes, beeldjes, boeken, sleutelhangers en nog veel meer! Zowel aan de allerkleinste als volwassenen is gedacht.

 

Volop Panda souvenirs in de Ouwehands souvenir shop

 

Chinese thematisering

Het gebouw zelf is helemaal in Chinese thematisering gebouwd. Om dit te verwezenlijken zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. Zoals prachtige beelden op de rand van het dak die met de hand zijn gemaakt. En ook de dakpannen zijn in China met de hand gemaakt. Bij de ingang hoor je Chinese muziek, dat zou iets zachter kunnen maar het is te doen. Er is echt aan alles gedacht. Volgens de Chinezen is Pandasia dan ook het mooiste en grootste pandaverblijf van de wereld.

 

Chinese thematisering Pandasia Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Conclusie

Heel eerlijk, toen ik hoorde wat ze wilde gaan doen om de drukte in bedwang te houden dacht ik: "Nou laat maar hoor, het zijn maar panda's. Ik wacht wel tot de ergste drukte overgaat".

 

Maar nu ik ze met eigen ogen gezien heb ga ik mijn abonnement echt weer verlengen! De Panda's zijn zo geweldig dat ik ze veel vaker wil zien en mooie foto's van ze wil maken. Want wat was dat vrijdag verslavend zeg! Ik rende me rot rondom het buitenverblijf en elke keer moest de foto gewoon mooier en beter dan de vorige.

 

Wu Wen was het meest actief. Vooral aan het eind van de middag kwam ze langer naar buiten. Zo sprong ze op een gegeven moment een bosje bamboe in met als het gevolg dat ze de bult afrolde zo haar binnenverblijf in. Iedereen vond dit geweldig om te zien. Helaas bleef ze daarna wel weer een tijdje binnen zitten.

 

Kortom, Pandasia is een prachtig gebouw geworden. Waar in mijn ogen de komende 15 jaar twee gelukkige panda's wonen. En waar heel veel mensen een geweldige ervaring gaan beleven.

 

Dit blog en de foto's zijn gemaakt door Brenda Passchier

eigenaresse van Berendje Fotografie.

 
Reacties op "Review: Reuze Panda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen"

Tineke schreef:

23-06-2017

Ik krijg direct zin om er snel naar toe te gaan!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.