Rijksmuseum Amsterdam na 10 jaar eindelijk weer open

Na 10 jaar verbouwen is het prachtige Rijksmuseum Amsterdam weer geopend. Dit gebeurde zaterdagavond op spectaculaire wijze door onze eigen koningin Beatrix. Onder muzikale begeleiding van een fanfare band draaide Koningin Beatrix de sleutel om wat vervolgens het prachtige vuurwerk deed ontsteken.

 

De eerste 20.000 bezoekers

Deze zaterdagavond kwamen er al 20.000 bezoekers het vernieuwde Rijksmuseum bewonderen. Sommige mensen stonden wel tot een uur in de rij om als één van de eerste het museum gratis te kunnen betreden. Tot in de nachturen waren de mensen welkom.

De eerste 500 bezoekers die op zondag het museum komen bezoeken worden verwelkomt met een lekker gebakje.

 

10 jaar verbouwen aan het Rijksmuseum Amsterdam

Het museum is 10 jaar lang gesloten geweest wegens verbouwing. Nu eindelijk is het museum weer toegankelijk voor bezoekers. In de 80 vernieuwde zalen zijn zo'n 8000 kunstwerken te zien. Daaronder bevinden zich hoogtepunten als De Nachtwacht van Rembrandt, een zeldzame leunstoel van Gerrit Rietveld en twee 14e eeuwse houten tempelwachters uit Japan.

 

Rijksmuseum Amsterdam prachtig vooraanzicht

 

De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

 

Ben jij er al geweest?

Ben jij al één van de gelukkige die het Rijksmuseum Amsterdam met eigen ogen hebt mogen zien? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw mening! Klik hier en laat ons weten hoe je het gevonden hebt?

 

Klik hier voor openingstijden, prijzen, foto's en meer van het Rijksmuseum Amsterdam
Reacties op "Rijksmuseum Amsterdam na 10 jaar eindelijk weer open"

Tineke schreef:

14-04-2013

Mede door alle publiciteit ben ik zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, wij gaan er binnenkort zeker naar toe!!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.