Review: Museum Naturalis Leiden

Na een korte wandeling door een klein verzorgd parkje kom je bij de ingang van Naturalis. De ingang zit nog in het oude gebouw (vroeger pesthuis). Het is leuk dat dit in tact en in gebruik is gebleven. Echter al gauw kom je bij de tunnel welke je over een auto weg leidt om vervolgens het nieuwe gebouw te betreden. In deze tunnel vind je nog het populaire fotomomentje met twee levensechte neushoorns.

 

Geschiedenis Naturalis

Het museum werd in 1820 opgericht toen nog onder de naam Rijksmuseum van Natuurlijke Historie. Het was toen nog maar zeer beperkt voor bezoekers. In 1986 is besloten dat het een museum voor het publiek moest worden. De hiervoor nodige verbouwing, ontworpen door de Leidse architect Fons Verheijen, was met 60 miljoen euro een van de duurste verbouwingen ooit voor een museum. Het nieuw verbouwde museum werd in 1998 geopend. Het 17 eeuwse pesthuis is ook onderdeel van het museum. Hier vind je de entree, garderobe, museumwinkel en een café. Om van het het oude pesthuis tot het nieuwe museumgebouw te komen bewandel je een 80 meter lange loopbrug.

 

Hier wordt je vervolgens vriendelijk welkom geheten door de volgende dieren.

 

De grote Olifant en zijn vrienden heten u welkom bij de entree van Naturalis

 

Camarasaurusskelet

De Camarasaurusskelet staat op de begaande grond maar door zijn ontzettende lengte van 18 meter lang kijkt hij mee wat er allemaal op de tweede verdieping gebeurd.

 

Camarasaurusskelet bij Naturalis Leiden

 

Leerzaam spelen

Erg populair bij de kleine kinderen zijn de grote knuffelige dieren die altijd honger hebben. Onder deze dieren liggen in bakken allerlei soorten eten. Kinderen houden dit eten voor bij de dieren, vinden ze het lekker gaat de mond open. Vinden ze het niet lekker schudden ze nee.

 

Knuffelige dieren zelf te eten geven bij Naturalis Leiden

 

Stier Herman

Herman de Stier was het eerste rund ter wereld die genetisch gemanipuleerd was. Bij Herman was een gen ingebracht wat er voor zou moeten zorgen dat zijn dochters het menselijke eiwit lactoferrine in hun melk zouden kunnen maken. Helaas produceerde zij te weinig van dit gewenste medicijn. Later zijn door verbeterde technieken genetisch veranderde koeien gemaakt waarbij het betreffende gen wel goed werkte.

 

Stier Herman bij Naturalis Leiden

 

Nog niets

De foto's die je hierboven gezien hebt is nog niets bij alles wat er allemaal te zien is in Naturalis Leiden. Kijk voor meer informatie en foto's over Museum Naturlis op deze pagina.




Reacties op "Review: Museum Naturalis Leiden"

Hans Maquine schreef:

14-05-2022

Fantastisch. Ik wil graag een bezoek brengen aan het museum, ik heb vorig jaar Corona overleefd. Heb copd 3 gekregen en ben doordat ik zolang op bed heb gelegen moeilijk te been. Woon ook ver weg. Arnhem is niet dichtbij als je geen auto meer kan rijden.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.