Thema nieuw seizoen Keukenhof bekend

Misschien denk je dat we er vroeg bij zijn? Maar om in Maart alles weer mooi in bloei te hebben zijn ze bij de Keukenhof nu al heel druk bezig met bollen planten en andere voorbereidingen. Ook het thema is gekozen en het daarbij spectaculaire bloemenmozaïek. Benieuwd? Lees gauw verder. 

 

Keukenhof Bloembollen planten

 

Flower Power

Begin Oktober zijn de eerste bollen geplant van het bloemenmozaïek dat dit jaar in het thema zal staan van “Flower Power, de kracht van bloemen”. Dit waren de eerste bollen van in totaal zeven miljoen bollen die uiteindelijk geplant zullen worden.

 

Met felle kleuren, hippies, peace&music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Ook de Keukenhof verbind mensen over de hele wereld met felgekleurde bloemen. Nederland en ook de Keukenhof zijn zelfs wereldberoemd om de prachtige bloemen en bloemenvelden. Oftewel een prachtig thema om de zeventigste verjaardag van Keukenhof mee te vieren.

 

Keukenhof Flower Power

 

Bloemenmozaïek

De bloemenmozaïek van dit jaar, het topstuk van de Keukenhof, bestaat dit jaar uit 50.000 bloembollen. Het kunstwerk is geplant in twee lagen voor een langere bloei in het voorjaar. In het mozaïek zitten tulpen, muscari en krokussen verwerkt. 

 

Keukenhof Entree

 

Wil je ook graag van die geweldige bollen die gebruikt worden in de Keukenhof in je tuin planten? Bezoek dan de bloembollenmarkt op 5 en 6 oktober van 10:00 tot 16:30. Toegang en parkeren is gratis. Keukenhof is in seizoen 2019 geopend van 21 maart t/m 19 mei.

 

Ontdek de Keukenhof:

 
Reacties op "Thema nieuw seizoen Keukenhof bekend"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.