Review: Vlinders aan de Vliet tropische jungle

Terwijl ik rondloop door de prachtige tropische vlindertuin fladderen de mooiste vlinders om mij heen terwijl ik ondertussen de verschillende soorten en andere aanwezige dieren ontdek.

 

Vlinder op je hand in Vlinders aan de Vliet

 

Met goed of met slecht weer?

Vlinders aan de Vliet is een overdekte ruimte met een warme tropische temperatuur van rond de 30 graden. Ideaal dus met slecht weer, zou je denken... Met donker en slecht weer blijven de meeste vlinders namelijk stil zitten. Echter, als het zonnetje schijnt loop je een waar sprookje binnen. En fladderen de mooiste vlinders met een variatie aan kleuren om je heen.

 

"Als het zonnetje schijnt loop je een waar sprookje binnen"

 

Bomen, planten en bloemen

Niet alleen de temperatuur doet aan een tropisch klimaat denken maar ook de inrichting. De bomen, planten, bloemen en de hele ruimte is erg mooi aangekleed met prachtige watervalletjes, een brug en ook twee paadjes tussen de planten door en over een stromend beekje heen. Bij de ingang staat een grote bak met verschillende poppen als je geluk hebt zie je live een vlinder uit zijn huisje kruipen.

 

Prachtige tropische vlinder jungleZwarte vlinder snoept van nectar

 

Niet te snel!

Loop vooral niet te snel door de ruimte heen, Vlinders aan de Vliet is niet zo groot en als je redelijk doorwandelt dan ben je binnen 10 minuten weer bij de uitgang. Kijk echt goed om je heen en zoek de verschillende vlinders, bewonder de prachtige bloemen en kijk ook naar de andere mooie dieren zoals een aantal verschillende vogelsoorten. Het is een goed idee om na je eerste rondje even lekker wat te drinken op het terras en vervolgens nog een tweede rondje te maken.

 

Vogel geniet van zijn verse zaadjes

 

Doe een Speurtocht

Ook, of misschien wel juist voor kinderen is een bezoek aan Vlinders aan de Vliet leuk. Uiteraard zijn de kinderoogjes wat sneller uitgekeken op de mooie vlinders en natuur dus zul je ze op een andere manier bezig moeten houden. Helaas is er niet echt de ruimte om lekker te hollen en ontbreekt het aan een speeltuintje.

 

Controleer op Vlinders aan de Vliet korting

 

Maar er is wel een speurtocht! Bij de speurtocht moet je op zoek naar kleine kaartjes met letters erop. Uiteindelijk krijg je als beloning een lekker snoepje van het zeer vriendelijke personeel.

 

Verschillende dieren

Bij Vlinders aan de Vliet zie je niet alleen maar vlinders. Tijdens je wandeling zie je diverse vogels, vissen, schildpadden, verschillende hagedis soorten, wandelende takken en uiteraard ook rupsen.

 

Grote leguaan zit op de wachtOok eenden vermaken zich prima bij Vlinders aan de Vliet

 

Conclusie

Met de schappelijke entree prijs is Vlinders aan de Vliet voor jong en oud zeker een bezoekje waard. Zowel met goed als met slecht weer, al zijn de vlinders met goed weer wel veel actiever. Wanneer je alles uit je bezoek haalt ben je ongeveer 2 uur zoet met de prachtige vlinders, mooie natuur en de andere dieren.
Reacties op "Review: Vlinders aan de Vliet tropische jungle"

Daniel schreef:

30-07-2016

Wij gaan nu op weg naar Vlinders aan de Vliet. Ik ben erg enthousiast geworden door deze review. Hopelijk hebben wij net zo'n leuke dag als omschreven, maar dat komt vast goed.

Tineke schreef:

28-01-2015

Heel mooi aangelegde tuin, met een gelegenheid om iets te eten en te drinken.
Je waant jezelf echt in een tropische omgeving!!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.