Walibi Holland opent nieuwe seizoen met sneak peak Untamed

Afgelopen weekend is het seizoen weer van start gegaan in Walibi Holland en wij waren erbij! Walibi had ons uitgenodigd voor de officiële opening van de nieuwe zone Wilderness én een kijkje achter de schermen bij de bouw van de nieuwe hybrid rollercoaster “Untamed”.

 

Walibi Holland achter de schermen

 

In alle vroegte arriveren we in Biddinghuizen, met nog maar een paar auto’s te zien op de uitgestrekte parkeerplaats. Heel bijzonder om als een van de eersten het park in te mogen! We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen allemaal een knalrode Walibi veiligheidshelm op ons hoofd. Op naar het nieuwe themagebied! Na een paar woorden van de directeur, wordt de toegang feestelijk onthuld en lopen we naar binnen. Er is vooral veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en groene beplanting, waarmee de sfeer van een verwilderd bos wordt neergezet. Ook een aantal bestaande attracties zijn aangepast aan het Wilderness-thema. Een prachtig geheel!

 

Bekijk ook: De leukste attractieparken van Nederland

 

Walibi Holland Wilderness themagebiedWalibi Holland Untamed in de aanbouw

 

Dan volgt het hoogtepunt: we mogen een kijkje nemen bij de nieuwe attractie Untamed, die nog volop in aanbouw is. We zien de mannen van het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction druk aan het werk. Op 1 juli 2019 gaat deze spectaculaire hybride achtbaan, een combinatie van hout en staal, open voor het publiek. Het is enorm indrukwekkend om middenin deze gigantische achtbaan te staan, dan zie je pas hoe groot en hoog hij is! Een paar feitjes voor de liefhebber: de baan is 36,5 meter hoog, de snelheid is 92 km/u, je gaat 5 keer ondersteboven en de first drop is 35,4 meter (80 graden).  

 

Walibi Holland over de kop in de condor

Walibi Holland Xpress achtbaanWalibi Holland Lost gravity

 

Voordat we worden losgelaten in het park, mogen we eerst nog genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met alles erop en eraan, super geregeld! Dan mogen onze ervaren pretparktesters (16 jaar) eindelijk aan de slag. In een paar uur tijd zijn ze wel een keer of 20 in allerlei attracties geweest. De grote favorieten zijn bij allebei de Speed of Sound, de Xpress en de Goliath. Wie weet komt daar straks in juli nog wel de Untamed bij?

 
Reacties op "Walibi Holland opent nieuwe seizoen met sneak peak Untamed"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.