Wel of niet naar de Orchideeën Hoeve met kinderen?

Bij binnenkomst van de Orchideeën Hoeve betreed je allereerst de winkel. Een feest voor de ouders met al die prachtige en verschillende Orchideeën. Kinderen lopen hier liever even door. Totdat ze bij de speelgoed komen. Hier vind je heerlijk zachte knuffels voor een schappelijke prijs en andere leuke souvenirs.

 

Kinderen hebben plezier in de Orchideeën Hoeve

Honderden prachtige orchideeën in de Orchideeën HoeveHonderden prachtige orchideeën in de Orchideeën Hoeve

 

Door de Orchideeën Hoeve met een speurtocht

Ben je met kinderen? Neem dan zeker even een speurtocht mee! Deze kost 50 cent en kun je kopen bij de entree. Met de speurtocht ga je op avontuur door de Orchideeën Hoeve. Op de speurtocht staan allemaal leuke vragen en opdrachten die uiteindelijk leiden tot een geheime code. Met deze geheime code kun je de schat, die je op het einde van je route vindt, openen. En wat je daar dan in vindt…

 

"op zoek naar een schat vol goud en eeuwig geluk"

 

Video: Wat is er allemaal te zien in de Orchideeën Hoeve

 

Dieren voeren

Al denk je bij de naam "Orchideeën Hoeve" misschien niet direct aan dieren, ze zijn er wel degelijk te vinden. En het merendeel van deze dieren mag je ook zelf voeren. Tegen een kleine vergoeding kun je onder andere een handvol vissenvoer kopen, een bakje nectar om de Lori vogeltjes te voeren of een bakje garnalen welke je met een pincet kunt voeren aan enorme Meervallen of schildpadden.

 

Video: Meervallen voeren, echt vet!

 

“Tip: Neem wat kleingeld mee voor het voeren van de Koi Karpers, Meervallen, Schildpadden en Lori’s”

 

Verder vind je bij de Orchideeën Hoeve nog de Witoorpenseelaapjes en de vlinders. Deze kun je niet voeren maar zijn daarom niet minder leuk om te bezoeken.

 

Meervallen voeren in de Orchideeën Hoeve Lori's voeren in de Orchideeën Hoeve

 

Avontuurlijke en natte paadjes

Door het hele park heen vind je prachtige riviertjes en watervallen. Op sommige plekken kun je de veilige route volgen maar ook een route voor echte avonturiers. Bijvoorbeeld over een hangbrug waar je geheid natte voeten van krijgt, een prachtige route over keien langs een strominkje en zelfs door een grot. Voor het voltooien van de speurtocht zijn sommige van de routes zelfs vereist. Op avontuur!

 

Spannende routes met natte voeten in de Orchideeën Hoeve

 

Speeltuin voor avonturiers

Als één van de laatste attracties bereik je in de speeltuin. Misschien had de speeltuin beter halverwege de route kunnen liggen zodat de kinderen even niet hoeven te concentreren en lekker hun energie kwijt kunnen maar een groot probleem is dit niet.

 

"De speeltuin onderscheidt zich vooral met andere speeltuinen doordat het prachtig gethematiseerd is"

 

De speeltuin is onlangs volledig vernieuwd en biedt nu leuke attributen voor kleine en grote kinderen tot een jaar of 11. Zo kun je er door of over kleine riviertjes klimmen, spelen in de waterspeeltuin, klimmen op de klimmuur, van de glijbanen en meer. Tevens vind je in de speeltuin de schatkist welke alleen te openen is wanneer je de speurtocht succesvol hebt afgerond. De speeltuin onderscheidt zich vooral met andere speeltuinen doordat het prachtig gethematiseerd is in een jungle style met planten en riviertjes.

 

Kinderen hebben veel plezier in de speeltuin van de Orchideeën Hoeve

De prachtig vernieuwde speeltuin van de Orchideeën HoeveLeuke attributen voor kleine en grote kinderen in de speeltuin van de Orchideeën Hoeve

 

Afsluiten met een knaller

Wauw, was de reactie van ons en onze kinder-inspecteurs toen wij de laatste betoverende hal genaamd "Zwevende bloementuin" inliepen. Deze tuin hangt vol met allerlei zomer bloeiers die als wolken boven je zweven. Door de prachtige verlichting lijkt het of de zon er altijd schijnt. De vijvertjes met fonteinen omringd door mooie bloemen zijn ook prachtig en rustgevend om lekker naar te kijken. Midden in deze hal is een klein restaurantje waar je een lekker broodje, snack of wat te drinken kunt halen. Een betere plek om dit te nuttigen dan de Zwevende bloementuin bestaat niet.

 

Bekijk ook:

 

Kom even tot rust in de betoverende zwevende bloementuinen van de Orchideeën Hoeve

Laat je betoveren in de zwevende bloementuin van de Orchideeën Hoeve

 

Conclusie: Is de Orchideeën Hoeve leuk voor kinderen?

Door het hele park heen is er enorm veel rekening gehouden met kinderen. Niet alleen door ze bezig te houden maar ook door ze leerzaam te betrekken bij de dieren en de natuur. Je bent ongeveer 4 uur zoet in de Orchideeën Hoeve. Op het ruime parkeerterrein kan gratis geparkeerd worden.

 

Kortom niet alleen volwassenen kunnen genieten in de Orchideeën Hoeve, zoals je in onze eerdere blog "Orchideeën Hoeve geniet van prachtige planten en dieren" kunt lezen, ook kinderen kunnen hun lol niet op.
Reacties op "Wel of niet naar de Orchideeën Hoeve met kinderen?"

Margot schreef:

24-10-2021

In deze tijd met je hier echt niet komen. Zeker niet coronaproef omdat er geen coronabewijs gevraagd wordt. Diverse familieleden hebben hier Corona opgelopen. Superdruk!!

HAhlrichs schreef:

02-10-2018

Al jaren komen we omstreeks 16 oct naar de Vlindertuin Luttelgeest dat was de verjaardag van ons moeder nu zullen we er weer zijn met bijna 20 fam.leden dat houden we er in anders zie je elkaar haast niet meer en het is een mooie plek om elkaar weer te ontmoeten we kijken er naar uit en wat er nu weer voor nieuws is bij gekomen

Clara schreef:

03-11-2016

lijkt ons erg leuk

Janine schreef:

20-08-2015

Ik had al vaker van dit uitje gehoord maar ben er nog nooit geweest. Als ik dit zo zie en lees wordt ik wel heel enthousiast. Ziet er leuk uit!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.