Museum Slager

Museum Slager is een museum gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het museum is gewijd aan de kunst en geschiedenis van de familie Slager, een beroemde schildersfamilie uit de regio. Het richt zich met name op de werken van vier generaties kunstenaars binnen de Slager-familie en biedt inzicht in hun artistieke erfenis.


Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van de schilder Jan Slager (1851-1914), een van de leden van de kunstenaarsfamilie. Het huis en atelier zijn bewaard gebleven en bieden bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de kunstwerken, maar ook de omgeving te ervaren waarin de Slager-familie leefde en werkte.


Museum Slager toont werken van verschillende kunstenaars binnen de familie, waaronder portretten, stillevens, landschappen en andere genres. De collectie bestrijkt de periode van de late 19e eeuw tot en met de 20e eeuw. Hierdoor krijgen bezoekers niet alleen inzicht in de artistieke ontwikkeling van de individuele kunstenaars, maar ook in de veranderingen in kunststijlen en -trends gedurende deze tijdspanne.


Naast de permanente collectie organiseert Museum Slager ook tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en andere culturele evenementen die verband houden met kunst en geschiedenis. Het museum wil bezoekers laten kennismaken met de Slager-familie en hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse kunstscene.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €12,50 ( Inclusief kop koffie of thee)

13 t/m 18 jaar €4,00

Kinderen tot 12 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Slager

Hoeveel sterren geef jij Museum Slager?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Slager te melden