Activiteiten voor thuis: Beleef een dagje uit maar dan bij jou thuis

Het is niet anders, aankomende tijd zullen we ons thuis moeten vermaken. Thuis sporten, spelletjes spelen, dagjes uit gaan, uit eten gaan en ga zo maar door. Wij geven je tips hoe je de meeste bezigheden van buiten de deur nog gewoon thuis kan doen.Ga thuis uit eten

Alle uitjes en horeca moeten dicht maar ze zitten wel met veel vaste lasten. Diverse restaurants hebben daarom besloten maaltijden te gaan bezorgen of ze bieden afhaal maaltijden aan. Maar dan wel met dezelfde kwaliteit van het echte restaurant. Dek thuis de tafel mooi, zet een kaarsje aan en geniet van de avond alsof je echt uit eten bent.


Let op, ben of ken jij een restaurant die bezorgt laat ons dit dan weten per reactie in dit artikel of per mail dan zetten wij deze graag erbij in onze lijst!
Maak een thuisbioscoop

Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend maar voor zowel kinderen als volwassenen erg leuk! Gordijnen dicht, popcorn en cola erbij en genieten maar. En die toppertjes draaien echt niet alleen in de bioscoop. Op Disney+ staan de leukste films voor jong en oud. Wat dacht je van een Star Wars marathon, de nieuwe Aladin film met Will Smith, de levensechte Lion King of de gloednieuwe Frozen II film?
Ontsnap thuis uit een Escape Room

Thuis een escape room spelen, dat kan echt en het kan zelfs heel makkelijk zijn. Nee, ik bedoel niet dat je de kinderen op sluit in de kast en dat ze maar moeten proberen te ontsnappen. Ik bedoel een heuse escape room met puzzeltjes en al.


De makkelijkste manier is om het spel Escape Room the Game te kopen. Vandaag besteld is morgen al spelen. Maar als je heel creatief bent kun je ook zelf allemaal spelletjes bedenken en knutselen. En als je de kinderen erbij laat helpen is dat dubbelop pret voor ze.
Ga thuis in de achtbaan of vele andere attracties

Heb jij een smartphone of virtual reality setje in huis? Dan kun je thuis een heuse achtbaanrit meemaken. Wat dacht je van een ritje in Eftelings Baron?Heb je wel een smartphone in huis maar geen VR setje dan kun je voor 10 euro al klaar zijn. Vandaag besteld morgen in huis. Op Youtube staan allemaal VR filmpjes waarmee het net is alsof jij daadwerkelijk een ritje in de achtbaan of andere attracties maakt. Zoek op Youtube bijvoorbeeld eens op "Efteling Baron 360" of "Rollercoaster 360". Zet je telefoon in de VR houder en gaan met die banaan!Heb jij wel een hele set liggen, bijvoorbeeld de Playstation VR is er zelfs nog meer mogelijk. Je kan via de Youtube app ook dezelfde video's als hierboven kijken maar bijvoorbeeld ook de game Carnaval VR spelen. In dit erg leuke spel waan je jezelf op een kermis vol leuke spelletjes zoals ballen gooien, de schiettent en meer. Ook is er een coole escape room game voor de Playstation VR. Kortom vervelen is geen optie en haal al die uitjes maar in huis.Een frisse neus halen

Wil je toch even een frisse neus halen en in je buurt even lekker wandelen, dan kun je dit voor kinderen extra opleuken met Pokemon Go, Harry Potter of Jurassic World Alive. Dit zijn GEO games waarbij je de echte wereld waarin jij wandelt ziet in het spel dat je speelt. Om een bepaalde Pokemon, Harry Potter figuur of Dino te vangen moet je naar een plek lopen in de wereld. Lekker bewegen en een leuk spelletje spelen in één. Let wel op dat je i.v.m. het corona virus sociaal contact vermijd.


Bekijk ook: Een dagje uit met Pokemon GOThuis gymmen

We moeten natuurlijk ook een beetje in beweging blijven. Van al dat thuis zitten worden we niet fitter. Gelukkig zijn er op Youtube de nodige gym video's te vinden. Hier geeft bijvoorbeeld Klaasje van K3 een work-out voor kinderen.Maar ook voor volwassenen zijn er goede gym video's te vinden. Zo vind je hier een hele serie video's van Nederland in Beweging. En ook Optima Vita heeft veel video's met oefeningen die je gewoon thuis kan doen.


Wil je echt een goede work-out maar dan in combinatie met een leuke game? Dan kan ik je uit eigen ervaring Ring Fit voor de Switch aanbevelen. Niet alleen is de work-out soms echt pittig maar ook enorm vermakelijk.Maak van je huis een disco

Ben je gek op dansen? Ook dan hebben we goed nieuws voor jou. Er zijn veel mogelijkheden om de disco of dansschool naar huis te halen.


Verzamel alle discolampen die je in huis hebt of koop een setje vanaf slechts 8 euro. Maak het goed donker in huis, zet de muziek lekker hard, maak een relax hoekje met snacks en ander lekkers en dansen maar! Misschien kunnen de kinderen nog 1 of 2 vriendjes uitnodigen en het feest is compleet.Ga thuis naar de dansschool

Ook alle sporten zijn afgelast en dus zijn de dansscholen dicht. Maar toch zijn er manieren om ook thuis gewoon lekker te blijven dansen en leren dansen. Heb je een spelcomputer in huis kun je je lol op met van die vette dansspelen. Maar ook op Youtube zijn leuke danslessen te vinden waar je aan mee kan doen.


Reacties op "Activiteiten voor thuis: Beleef een dagje uit maar dan bij jou thuis"

Helma schreef:

16-09-2022

Heeft u ook iets voor zeventig Plussers?

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.