De 8 leukste fysieke en online Escape Rooms voor thuis

Naar een echte Escape Room afreizen en daar met vrienden, familie of collega’s een avontuur beleven blijft voor veel mensen wel de leukste manier om een Escape Room te beleven. Maar dat kan niet altijd. Daarom is soms een Escape Room thuis juist de beste oplossing bijvoorbeeld met het werk of een (verjaardags) feestje. Hieronder geven wij jou tips om de leukste Escape Room thuis te beleven.
Quest Escapes: online & outdoor escape games

Quest Escapes brengt met hun digitale beleving escape rooms voor thuis naar een nieuw level. In de Online Escape Rooms speel je in een 3d omgeving die je kunt spelen in je browser op je eigen PC of laptop. Er kan gespeeld worden in teams en ieder teamlid kan spelen vanaf een andere locatie. In een overzichtelijk leaderboard houd je de andere teams nauwlettend in de gaten van hun vorderingen. Zo kunnen jullie zien of het nodig is om in een hogere versnelling te schakelen om er met de winst vandoor te gaan. Klik hier en kom alles te weten over de indoor en outdoor escape rooms van Quest Escapes.


Op dit moment kun je kiezen uit de escape room Lost Treasure en Patient Zero. Bij de eerste strijd je om een vermogen die je overleden oud oom heeft achtergelaten, maar waar je dat nu precies kunt vinden...
Bij Patient Zero komt de realiteit wel heel dichtbij. Jij moet als nieuwe werknemer van Genofarma alles op alles zetten om de verspreiding van een uiterst gevaarlijk en besmettelijk virus tegen te gaan.Online Escape Room: Lockdown Homebound

De eigenaren van Escape Room Rijswijk en Escape Room Katwijk hebben hun handen in een geslagen en zijn de afgelopen tijd dag en nacht aan het werk geweest. Om de Escape Room ervaring bij jouw thuis te brengen.


Als je denkt dat het allemaal niet erger kan dan nu met de Corona Epidemie dan heb je Lockdown Homebound nog niet gespeeld. Deze Online Escape Room speelt zich af in het jaar 2023. Nederland verkeert in de meest bizarre tijd ooit. Een situatie die niemand zich had kunnen indenken, waarin het kabinet nog maar één mogelijkheid ziet, een complete lockdown. Na de toch zeer alarmerende berichten van hogerhand is het land afgesloten voor alles en iedereen, met alle gevolgen van dien. Straten zijn verlaten, winkels worden bruut gesloten en iedereen is verplicht te allen tijden binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Door het strikte regime en strenge controles vanuit defensie overheerst angst en verkeert men in volledige shock. We are homebound!


Lockdown Homebound speel je online met 2 tot 4 spelers. Meer spelers of koppels is ook mogelijk. Met deze online Escape Room heb je ongeveer 2 tot 4 uur plezier.

Prison Escape vanuit huis

Het is twee weken geleden dat je op weg was naar het vliegveld. Je zou op vakantie gaan naar het zonnige Egypte, maar in plaats van naar het vliegtuig ben je naar een cel gebracht. Na urenlang ondervraagd te zijn, komt de aap uit de mouw.. er is iets gevonden in je bagage. Lukt het jou om te ontsnappen?


Bij TB events hebben ze al de nodige ervaring met het organiseren van leuke uitjes op locatie of bij jou thuis. Nu kun je ook bij hun terecht voor een spannende Prison Escape maar dan vanuit huis. Je speelt deze Escape Room met 1 tot 5 spelers gewoon met een app op je telefoon of tablet.
Escape Room the Game

Voor dit spel is ultiem samenwerken verreist. Speel met vrienden of familie de cryptische puzzels en probeer binnen 60 minuten de code te kraken. Zodra je een spel begint telt de Chrono Decoder af van 60 naar 0. Hierdoor is de spanning om te snijden. Denk je de code te weten voer je deze in door het plaatsen van sleutels in de Chrono Decoder. Is het fout gaat er een minuut van je tijd af. Lukt het jullie om binnen de tijd de code te kraken en de juiste sleutels in de Chrono Decoder te plaatsen?
In 2016 was Escape Room the Game “Speelgoed van het jaar”. Een spel duur ongeveer 60 minuten en is met 3 tot 5 spelers te spelen. In principe is elk spel één keer te spelen maar dankzij de vele uitbreiding heb je bijna oneindig speelplezier.
Nova Zembla via brievenbus post

De mensen achter Escape Room Zwolle bieden nu ook de mogelijkheid om een leuk avontuur te beleven, gewoon vanuit huis. Je krijgt per post een pakketje toegestuurd en hierin zit alles wat je nodig hebt om met maximaal 6 personen het mysterie op te lossen. Via videobellen is het spel ook leuk om vrienden en familie te spelen.


Je wordt meegenomen naar Nova Zembla. Samen met Willem Barentsz, Jacob van Heemskerck en vele andere personen beleef je deze reis opnieuw. Ontdek de geschiedenis opnieuw en ontdek het grote verraad!

Escape Room the Firm Escape

The Firm staat volledig in het teken van digitalisering, data en privacy. Om het mysterie op te lossen, bouwen jullie een eigen datacenter bestaande uit 4 servers. Dat lijkt makkelijker dan dat het is. Vrijwel direct roept het allerlei vragen op. Hoe krijgen jullie toegang? Welke puzzels horen bij welke server? Hoe moeten de servers worden verbonden? Oftewel: het Escape spel begint direct bij het openen van het pakketje! Een mysterieuze stem helpt jullie verder met cryptische aanwijzingen, maar is die stem wel te vertrouwen?


Deze uitdagende Escape Room van ongeveer 90 minuten lang plezier is ontwikkeld door de makers van NK Escape Room. Het spel is te spelen met 2 tot 6 spelers.
Escape als in La casa de Papel

NoxBox is een escapegame dat gebaseerd is op de Netflixserie La Casa de Papel. Er wordt een mysterieus pakketje bij jou thuisbezorgd en elk van de vijf kaarten is bezaaid met puzzels, cijfers en mysteries. Verzamel vrienden, familie of collega's en laat je meeslepen door het verhaal van 'El Professor'. Kraak je hersenen en maak gebruik van internet, audio en Social Media om het mysterie op te lossen.


Om deze spannende en meeslepende escape game te spelen heb je niet veel nodig. Een smartphone met internetverbinding is voldoende. Dit spel heeft geen vaste speelduur. Je bepaalt zelf wanneer en hoe lang je speelt.
De verloren herinnering

Wat doe je als je een Escape Room eigenaar bent en noodgedwongen je deuren moet sluiten vanwege het Corona virus? Dat is wat de eigenaren van 18 verschillende escape rooms samen ook gedacht moeten hebben. Ze bundelde namelijk hun krachten en ontwikkelde de gratis online escape room “De verloren herinnering”. Deze escape room geeft je zo’n 3 tot wel 10 uur speelplezier. Je kan het in je eentje spelen maar ook met het hele gezin.


Je bent net verhuisd en neemt eens een kijkje op de zolder. Je vind daar een prachtige oude kist vol herinneringen. Je wordt nieuwsgierig: “Wat betekenen al deze voorwerpen en van wie was deze kist?”. Aan jou de taak om dat in deze emotionele escape room die teruggrijpt naar de Tweede Wereldoorlog, ter ere van onze 75 jaren vrijheid, te achterhalen!

Echter wordt het niet..

Met de online escape room van Social Spel wordt je meteen gegrepen door het verhaal. Het doet je denken aan het echte leven zoals we deze nu kennen tijdens de corona crisis met een vleugje Cluedo. Kortom een spannende maar ook zeker gezellige tijd gegarandeerd.


Het verhaal: Directie en medewerkers van het Hoogeboom College zitten met de handen in het haar. Het land is vanwege een virusuitbraak platgelegd en scholen moeten over op digitaal thuisonderwijs. En precies op dat moment is de ICT-manager van de school, Pieter de Roon, plotseling verdwenen. Het is niks voor De Roon om zomaar te verdwijnen…. Elk teken van leven ontbreekt. Jullie zijn ingeschakeld om de school te helpen bij het vinden van de Roon en het oplossen van dit mysterie.
Bekijk de volgende 20 escape rooms voor thuis

Deze 8 escape rooms hebben wij uitgelicht als leukste escape rooms voor tijdens de lockdown. Maar we hebben nog veel meer escape rooms voor thuis op onze website staan.
Reacties op "De 8 leukste fysieke en online Escape Rooms voor thuis"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.