Dick Bruna Huis, wat is er te doen bij het Nijntje Museum?

 

Ballonnen plakken in het Dick Bruna Nijntje Museum

Tegenover het Centraal Museum in Utrecht vind je het Dick Bruna Nijntje Museum. Een gezellig sfeervol museum. Is dit de plek waar je met je kinderen geweest moet zijn?

 

 

 

Parkeren bij het Centraal- en Nijntje Museum

Voor je het museum kunt betreden zul je, indien je met de auto bent natuurlijk, eerst moeten parkeren. Voor de deur van het museum ligt een ruim parkeerterrein. Helaas kost deze 4,25 euro per uur. Wat een bezoek aan het museum bij voorbaat al een relatief duur uitje maakt.

 

Nijntje in het Centraal Museum

Het Centraal Museum in Utrecht

Je kaartje koop je bij het Centraal Museum, tegenover het Dick Bruna Huis Nijntje Museum. Met dit kaartje heb je toegang tot het Dick Bruna Huis Nijntje Museum en het Centraal Museum. Met een toeslag van € 3,00 krijg je tevens toegang tot het Rietveld Schröderhuis

 

 

Het Dick Bruna Nijntje Museum

Vrijwel aan het begin van het museum staat een gouden Nijntje je vriendelijk op te wachten. Om vervolgens de meest spectaculaire ruimte van het museum te betreden. Een ruimte waarvan de muren bekleed zijn met allerlei Nijntje boekjes in diverse talen. Je kunt in deze ruimte met een koptelefoon luisteren naar Nijntje verhaaltjes.

 

Gouden Nijntje in het Dick Bruna Nijntje Museum   Muur van boekjes in het Dick Bruna Nijntje Museum   Nijntje verhaaltjes luisteren in het Dick Bruna Nijntje Museum

 

Binnen kijken in het huis van Nijntje

Twee ruimtes verder kom je in een soort speelruimte. In deze ruimte staan diverse leuke dingen om mee te spelen waaronder het Nijntje huis. Dit huis kunnen kinderen betreden en zien hoe Nijntje zijn huis er van binnen uit ziet en er leuk in spelen.

 

Het Nijntje huis in het Dick Bruna Nijntje Museum

 

 

Verder in het museum vind je nog beeldschermen met een grote rode knop om een filmpje te laten beginnen. Een treintje om op te klimmen, puzzels, en een knutsel tafel.

 

Start een filmpje in het Dick Bruna Nijntje Museum   Rarara wat zit er in deze bak Dick Bruna Nijntje Museum


 

Conclusie rondleiding Dick Bruna Nijntje Museum

Het Nijntje Museum is echt iets wat je met kinderen gezien moet hebben. Het is jammer van het dure parkeerterrein waardoor het museum bezoekje al met al een dure belevenis kan worden. Aangezien je gemiddeld binnen 2 uur door het Nijntje museum heen bent is het een goed idee om je bezoekje te combineren met een bezoek aan het Centraal Museum tegenover het Dick Bruna Nijntje Museum. Een bezoek aan dit museum zit tevens inbegrepen bij je kaartje. En kan voor kinderen leuk gemaakt worden met behulp van het boekje “Nijntje in het Centraal Museum”.

 

Deze mensen gingen u voor!

Eerdere bezoekers van het Nijntje Museum hebben al diverse leuke recensies achtergelaten op onze website. Kijk hier wat zij van het Dick Bruna Nijntje Museum vinden.
Reacties op "Dick Bruna Huis, wat is er te doen bij het Nijntje Museum?"

Tom schreef:

29-05-2013

yeeh echt voor een schoolreisje van de 2e klas

Savannah schreef:

04-08-2012

We zijn naar het Dick Bruna museum geweest was erg leuk, is niet erg groot wat met kleine kinderen wel fijn is. Vooral het speel gedeelte met het grote Nijntje speelhuis was erg in trek.
Ook leuk voor papa's en mama's want Nijntje blijft altijd leuk.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.