Bij het Omniversum: Flight of the Butterflies

Onlangs opende Freek Vonk, bioloog o.a. bekend van De Wereld Draait Door, de pers opening in het Omniversum van de film Flight of the Butterflies. Ruim 2 maanden later was de film ook voor het gewone publiek te zien. Na mijn bezoek aan Vlinders aan de Vliet was ook ik erg benieuwd geworden naar deze film.

 

Een doodgewone vlinder, of meer...

Zoals gezegd, heb ik voor mijn bezoek aan de film in het Omniversum een bezoek gebracht bij Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Hierdoor was ik maar ook mijn zoon van 5 jaar oud geïnteresseerd geraakt door vlinders. Er zijn daar veel mooie vlinders in alle soorten en maten die in een prachtige jungle omgeving om je heen fladderen. Met deze ervaring bezochten wij een week later het Omniversum, Flight of the Butterflies.

 

Een vlinder op je hand in Vlinders aan de Vliet Mooie groene vlinder bij Vlinders aan de Vliet

 

Kom alles te weten over mijn bezoek bij Vlinder aan de Vliet in mijn blog: Vlinders aan de Vliet waan je in een tropische jungle

 

Omniversum: Flight of the Butterflies

De film Flight of the Butterflies gaat over de Monarch Vlinder. Deze vlinder staat bekend om de verre reis die ze maken verdeeld over meerdere generaties. De film wordt gevuld door twee verschillende verhaallijnen die uiteindelijk mooi samen komen. Allereerst het verhaal van de Monarch Vlinder en ten tweede over de man die zijn hele leven lang op zoek was naar het raadselachtige verhaal achter deze prachtige vlinder.

 

Flight of the Butterflies, miljoenen Monarch vlinders bij elkaar op een boom

 

De film is ontzettend mooi en indrukwekkend om te zien. Met prachtige close-ups zie je op het enorme scherm van het Omniversum een reusachtige Monarch Vlinder vliegen. Of krijg je het gevoel dat je vanuit een vliegtuig neerkijkt op de mooie omgevingen. Door niet alleen het verhaal te vertellen van de Monarch Vlinder maak ook die van de man die zijn hele leven er onderzoek naar deed, is de film meer dan gewoon een natuurfilm. En krijgt de film ook een mooie emotionele boodschap.

 

Conclusie

Mede geïnteresseerd in vlinders door mijn bezoek bij Vlinders aan de Vliet heb ik enorm genoten van deze film. Maar ook mijn zoon van 5 vond de film helemaal geweldig! Diverse malen zat hij met open mond toe te kijken en gaf de kreet: "wouw".

 

Tip, bespaar 5 euro

Bij een bezoek aan het Omniversum krijg je een toegangskaartje ter waarde van 5 euro voor Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Heerlijk om de zomer in te luiden met al deze prachtige vlinders!
Reacties op "Bij het Omniversum: Flight of the Butterflies "

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.