Dagje Schiphol, wat is er allemaal te beleven?

Voor de liefhebber van echte grote vliegtuigen kan, al zou je het misschien niet denken, een dagje Schiphol erg vermakelijk zijn. Wij vertellen je wat er allemaal bij Schiphol te beleven valt.

 

Kom vliegtuigen kijken op het Schiphol Panorama terras

 

De reis

Elk dagje uit begin met de reis. Wanneer je naar Schiphol gaat kun je deze reis extra leuk beginnen. Want wanneer je met de bus en trein naar Schiphol toe gaat is dit voor veel kinderen al een avontuur op zich. Naarmate je dichterbij komt zie je de vliegtuigen al landen en stijgen. En je kunt letterlijk op Schiphol uitstappen.

 

"De reis is voor kinderen al een avontuur"

 

Vliegtuigen kijken

Eenmaal aangekomen op Schiphol is er de mogelijkheid naar boven te gaan, daar is een Panorama terras. Dit is een erg groot dakterras waar je de vliegtuigen van dichtbij kunt bekijken. Het belangrijkste, wat natuurlijk iedereen juist wil zien, is het landen en stijgen van de vliegtuigen. Helaas, dit kan niet. Wel kun je het begin van de stijging zien dan verdwijnt het vliegtuig achter een gebouw en ietsjes later zie je hem al stijgend in de lucht.

 

Zie echte vliegtuigen vanaf het Panorama terras op Schiphol

 

Tip: Gratis rugtas met speurtocht

Bij de informatiebalie kunnen kinderen gratis een rugtasje krijgen met daarin een speurtocht. Hiermee leer je alles over Schiphol en vliegtuigen. Dus zeker de moeite waard.

 

Binnen spelen in de binnenspeeltuin van Schiphol

 

Eten en drinken

Dat er op Schiphol voldoende eet en drink mogelijkheden zijn zal geen verassing zijn. Maar ook op het Panorama terras zit een leuk buffet met binnen een leuk speeltuintje voor de kinderen. Wanneer de kinderen wachten wanneer jij het (veel te dure) eten aan het halen bent kunnen zij dus lekker spelen.

 

Het Panorama Terras van Schiphol

 

Bekijk een vliegtuig van binnen

Wanneer je boven uitgekeken bent en weer terug naar beneden gaat zijn er diverse winkeltjes waar je nog kunt shoppen. Al is dit misschien niet zo leuk voor de kinderen. Echter, er is ook een winkel met de cockpit van een vliegtuig erin. Hier mogen de kinderen even om de beurt voor piloot spelen. Voor de deur van deze winkel staat het onderstel met banden van een vliegtuig erg leuk om op te klimmen voor een spectaculaire foto.

 

Bekijk ook: Tussen de vliegtuigen in Aviodrome

 

Conclusie

Ben jij of zijn je kinderen erg benieuwd naar treinen en vliegtuigen dan is een middagje op Schiphol een leuk dagje uit. Je hoeft geen entree te betalen maar al met al kunnen de kosten aardig oplopen. Denk bijvoorbeeld aan treinkaartjes, eten en drinken en misschien nog een souvenir.

 

En als je helemaal doorslaat en direct een vakantie naar de Bahamas boekt ben je natuurlijk helemaal duur uit!
Reacties op "Dagje Schiphol, wat is er allemaal te beleven?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.