GaiaZOO leuk voor dieren, maar is het ook leuk voor mensen?

In het uiterste hoekje van Nederland bezocht ik dierentuin GaiaZOO. In deze verzorgde dierentuin zie je veel verschillende dieren en mooie omgevingen. Maar is het een bezoek waard?

 

GaiaZOO verzorgd en schoon

Bij binnenkomst van GaiaZoo valt mij direct op dat het een zeer nette dierentuin is. De omgeving is verzorgd en prachtig vormgegeven. Alle verblijven zijn aangekleed in een thema dat lijkt op de omgeving zoals die er in het wild ook uit zou zien. En dit beperkt zich niet alleen tot de dierenverblijven maar je ziet het ook terug in bijvoorbeeld de speeltuin “DinoDome”.

 

Speeltuinen en indoor DinoDome

En zijn verschillende speeltuinen te vinden in GaiaZoo. Ga je met kinderen hoef je dus niet bang te zijn dat zij hun energie niet kwijt kunnen. Volg de route en je komt al snel bij een Jungle parcours hier kun je doorheen klimmen langs stuiken en over modderige watertjes. Vervolgens in het midden van de dierentuin vind je naast een gezellige kinderboerderij nog een leuke speeltuin met toestellen voor de hele jonge en de wat oudere kinderen.

 

Jungle parcours over modderige slootjes in GaiaZoo leuke speeltuin in het centrum van GaiaZoo

 

Maar het pronkstuk van de speeltuinen in GaiaZoo is toch wel de DinoDome! Dit is een indoor speeltuin geheel in het thema van de dinosaurussen. Zo vind je hier buiten de speeltoestellen en klimrekken ook levensgrote nagemaakte dinosaurussen en reuzenspinnen. Helaas is het wel vrij warm in deze indoor speeltuin dus ideaal voor op niet al te warme dagen en in de winter. Zodra je deze speeltuin uitloopt zie je nog een mooie DinoCarrousel. Hier kunnen de kinderen gratis een rondje meedraaien.

 

Dino adventure in GaiaZoo Dino adventure in GaiaZoo

 

Verdwalen in GaiaZoo

Aan het begin van mijn avontuur door de dierentuin kwam ik al snel een bordje “volg route” tegen. Dit vind ik altijd fijn want dan heb ik het idee niets te missen of drie keer hetzelfde te zien. Echter na dit eerste “Volg route” bordje kwam geen tweede bordje meer. We zijn toen maar een willekeurige weg ingeslagen. Nadat we deze weg volledig hadden afgelopen zijn we bij een restaurant gezellig wat gaan lunchen. Toen we vervolgens verder liepen viel ons in eens iets op... VERREK! Dit was hetzelfde restaurant als toen we deze route ingingen alleen dan van de andere kant. En toen viel het spreekwoordelijke kwartje...

 

GaiaZoo bestaat dus uit een centrum. Op dit centrum zit een restaurant, speeltuin en kinderboerderij. Vanuit dit centrum kun je steeds een weg inslaan wel gelijk staat aan een thema (bijvoorbeeld Savanna) en aan het einde van de weg kom je weer terug bij het centrum.

 

De dieren van GaiaZoo en hun verblijven

In GaiaZoo is een grote diversiteit aan dieren te vinden. Van de kleine Zonparkiet tot de grote neushoorns. Wat ik erg fijn vind is dat al deze dieren goed te bekijken zijn zonder dat de ze in te kleine hokken zitten. Dit is mogelijk doordat je bij de meeste verblijven er geheel rondom omheen kunt lopen. Ligt jouw favoriete dier dus net op een plekje waar je hem niet goed kunt zien? Dan loop je gewoon een stukje verder en geheid dat jij een mooie shot kunt vinden. Zo heb ik zelf nog nooit de Cheeta’s zo goed kunnen bekijken als in GaiaZoo. Ook de Neushoorns waren mooi om van dichtbij te zien vanaf de verhoogde omheiningen. En de Struisvogel die samen met de Giraffe in een verblijf zitten rende er vrolijk op los.

 

Cheeta in GaiaZoo Neushoorn in GaiaZoo

 

GaiaZoo, een Klein beetje Apenheul

Op de Rainforest route vind je grote diversiteit aan apen. Natuurlijk de bekende Gorilla's maar ook vele andere soorten. GaiaZoo heeft ook net als de Apenheul een stuk waar je tussen de loslopende Doodshoofdaapjes kunt rondwandelen. Deze aapjes komen erg dichtbij dit is perfect om ze eens goed te bekijken. Verzorgers lopen rond met plantenspuiten om de aapjes van je spullen af te houden.

 

Loslopende Doodshoofdaapjes in GaiaZoo

 

Conclusie

GaiaZoo is een complete dierentuin met een dag lang vermaak. Wij hadden zelfs te weinig tijd om de vogelshow nog te bekijken omdat al onze tijd al in het het park zat. De dierentuin, speeltuinen en restaurant zijn erg netjes en verzorgd. Je vind in GaiaZoo een grote diversiteit aan Dieren al ontbreken sommige bekende dieren als de Olifant. En met mijn routehandleiding die boven omschrijf zal je ook zeker niet verdwalen. Kortom een fijn uitje!
Reacties op "GaiaZOO leuk voor dieren, maar is het ook leuk voor mensen?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.