Komst Reuzenpanda’s naar Ouwehands dierenpark definitief bekend

We hebben al eerder geschreven over de komst van de twee Chinese Reuzenpanda’s naar Ouwehands Dierenpark, maar deze unieke gebeurtenis komt nu inmiddels wel erg dichtbij!

 

Ouwehands Dierenpark panda's

 

Pandaverblijf goedgekeurd

Na een intensieve periode van ontwerpen, overleggen, bouwen en zweten is het gloednieuwe pandaverblijf Pandasia door de Chinese afvaardiging van de CWCA officieel helemaal goedgekeurd. Al tijdens de inspectie sprak directeur Zhong Yi de lovende woorden: “dit is het grootste en mooiste verblijf dat ik tot nu toe heb gezien”.

 

Pandaverblijf goedgekeurd

 

Pandasia

En inderdaad: dit imposante gebouw, met een totale oppervlakte van 3.400 m2, is echt ontzettend indrukwekkend. Door haar vormen, kleuren, elementen en voorstellingen is Pandasia min of meer een regelrechte kopie van een oude Chinese tempel.

 

Pandaverblijf bijna helemaal afChinese details

 

Het gebouw is dan ook gebouwd in traditioneel Chinese stijl en volgens traditioneel Chinese methodes, waarbij verschillende onderdelen zelfs ook in China werden gemaakt. Zo is het dak bijvoorbeeld tot in detail afgewerkt met wel 35.000 handgemaakte Chinese dakpannen.

 

Inrichting

Pandasia bestaat uit twee delen en is voor haar bewoners van alle gemakken voorzien. Zo krijgen Wu Wen en Xing Yi ieder de beschikking over een apart binnen- en buitenverblijf, meerdere nachtverblijven en een kraamkamer. Voor praktische zaken beschikt Pandasia ook nog over een bamboeopslag en een kliniek.

 

Panda met haar jong

 

Voorjaar 2017

Momenteel is het bouwteam bezig met de laatste werkzaamheden en met het aanpassen van enkele details. Wanneer dit gereed is, kunnen de panda’s eindelijk op transport! Als het dan allemaal mee zit, zullen Wu Wen en Xing Ya naar verwachting in het voorjaar van 2017 hun intrek in Pandasia nemen.

 

Bekijk ook:

 
Reacties op "Komst Reuzenpanda’s naar Ouwehands dierenpark definitief bekend"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.