Panda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Na enkele jaren van intensief contact met verschillende Chinese instanties was het op 26 oktober dan eindelijk zo ver. In gezelschap van koning Willem Alexander en koningin Maxima is Ouwehands Dierenpark een unieke samenwerking aangegaan met de Chinese Wildlife Conservation Association (het Chinese staats bosbeheer).

 

 

Uniek project

Het doel van de samenwerking is het beschermen van de met uitsterven bedreigde reuzenpanda. Van deze diersoort leven er momenteel namelijk nog maar 1.850 in het wild. Door haar jarenlange expertise en reputatie op het gebied van fokken en beschermen van beren, heeft Ouwehands Dierenpark nu de eer verworven om deel te mogen nemen aan een uniek natuurbeschermingsproject: het in stand houden van de reuzenpanda als soort.

 

"het beschermen van de met uitsterven bedreigde reuzenpanda"

 

De Reuzenpanda

Binnenkort is Nederland dan ook één van de weinige landen ter wereld waar de bijzondere reuzenpanda te zien zal zijn. Als 18e dierentuin ter wereld zal Ouwehands Dierenpark volgend jaar een echt Panda-stel verwelkomen!

 

De reuzenpanda’s zijn te herkennen aan de zwart-witte vacht en de cirkels rond de ogen. In het wild komen zij alleen nog maar in China voor. Bij de geboorte wegen reuzenpanda’s ongeveer 100 gram. Eenmaal volwassen, kunnen zij een gewicht bereiken van wel 100 kilo schoon aan de haak! En alhoewel de reuzenpanda’s tot de carnivoren (vleeseters) behoren, voeden zij zich voornamelijk met planten; en dan vooral met bamboe, dat in hun natuurlijke leefomgeving in overvloed aanwezig is.

 

Panda's in het wild

 

Nieuwsgierig?

Voordat het Panda-stel naar Nederland kan komen, dient er nog wel het één en ander te worden voorbereid. Naar verwachting zal het ongeveer nog tot september duren voordat de reuzenpanda’s hun intrek zullen nemen in hun Nederlandse onderkomen.

 

Wel zijn de panda's al volop te zien in de film "Panda's the journey home" te zien in het Omniversum.
Reacties op "Panda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.