MoCA, een gloednieuw stripmuseum in Noordwijk opent zijn deuren

Eindelijk is het zover! Na een lockdown van bijna zes maanden, mocht het gloednieuwe Museum of Comic Art, in Noordwijk aan Zee eindelijk zijn deuren openen voor het publiek.
Over het museum

Het Museum of Comic Art is een nieuw Nederlands stripmuseum. Het museum heeft meerdere tentoonstellingen per jaar waarin de beste originele tekeningen uit de internationale Stripwereld worden getoond aan het publiek. De oprichter van het museum is de Noordwijkse architect Arie Korbee. In zijn vrije tijd verzamelt Arie al meer dan twintig jaar originele covers, pagina's en illustraties van alle grote striptekenaars uit binnen- en buitenland.
Door alleen originelen te tonen van de beste stripmakers, kan het museum aanspraak maken op de titel: tempel van de ‘Negende Kunst’.


In het museum staat de bezoeker oog in oog met originele tekeningen van de belangrijkste stripmakers van Europa. Samen geven zij een fascinerend overzicht van alles wat er mogelijk is en was op het gebied van de getekende verhalen. Centraal in het MoCA staan niet de bekende stripfiguren uit de populaire reeksen, maar de striptekenaars en tekenaressen zelf. Op de panelen in het museum staan toelichtingen van iedere tekenaar en een QR-code waarmee via mobiel meer voorbeelden en achtergronden te lezen zijn.
Wat te doen in het MoCA museum

In het MoCA hoeft niemand zich te vervelen. Je kunt door het museum lopen of een tentoonstelling bezoeken, er is een leeshoek met meer dan duizend strips, een filmhoek, een bibliotheek en kinderen kunnen een speurtocht door het museum volgen. Ook is er een ruim gesorteerde strip- en museumwinkel. Er is zelfs een selfie-hoek met Asterix & Obelix. Na een bezoekje aan het MoCA, sta je direct in het bruisende winkelhart van Noordwijk of op het strand met de keuze uit talloze restaurantjes. Zo maak je van een MoCA-bezoek voor iedereen een heerlijk dagje uit.

Reacties op "MoCA, een gloednieuw stripmuseum in Noordwijk opent zijn deuren"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.