MoCA Stripmuseum of Comic Art

Kom naar het MoCA, het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de Negende Kunst. Van de Little Nemo tot Robert Crumb, van Marten Toonder tot Dirk-Jan, ze zijn hier allemaal vinden. Gelegen in het hartje van Noordwijk aan Zee is het MoCA dé plek voor alle Nederlandse stripliefhebbers en een must-see locatie voor toeristen, die kennis willen maken met de wondere wereld van het stripverhaal. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn.


Lees een van je favoriete stripboeken in de leeshoek


Sinds het ontstaan van de strip aan het eind van de negentiende eeuw hebben miljarden mensen het genre in hun hart gesloten. Als eerste in de kranten (waar het altijd, het eerste was, waar mensen naar keken), later in tijdschriften, losse comics, gebundeld in boeken en als complete grafische novelles.


Kinderen

Voor kinderen is er een speurtocht waardoor er op speelse wijze kennis gemaakt kan worden met het stripverhaal. En wat dacht je van een foto maken in de selfie hoek met Asterix en Obelix of lekker in de leeshoek snuffelen tussen duizenden stripboeken. Er is zelfs een digitaal programma om een diagnose te laten stellen door de 'strip psycholoog' Sigmund.


Maak een leuke selfie met Asterix en Obelix in de fotohoek

 

Tentoonstellingen

Twee keer per jaar is er een nieuwe tentoonstelling te bekijken. Telkens met een aansprekend thema waarbij bijzondere originele, soms nooit eerder vertoonde, tekeningen van strippagina’s en covers te zien zijn.


Geniet van de verschillende tentoonstellingen door het jaar heen


MoCA Comic Art Gallery & Shop

In de museumshop zijn naast strips veel luxe items, zoals stripbeelden, van bekende stripfiguren te zien en te koop. Er worden regelmatig signeersessies en telkens wisselende verkoopexposities van originelen georganiseerd.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Groepen mogelijk op afgesproken tijden


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €8,00

Tot en met 5 jaar gratis

Van 6 tot en met 17 jaar €4,00

Studenten-pas €4,00

Museumkaart €6,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 

Activiteiten bij MoCA Stripmuseum of Comic Art

  Van 24-01-2024 tot 19-05-2024

Tentoonstelling 'COVERS, adventures in comic art'

Bomstraat, 2202GH, NoordwijkTrust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over MoCA Stripmuseum of Comic Art

Hoeveel sterren geef jij MoCA Stripmuseum of Comic Art?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Mis deze activiteiten niet tijdens de Nationale Museumweek 2022

Mis deze activiteiten niet tijdens de Nationale Museumweek 2022

De Nationale Museumweek is dit jaar van 4 t/m 10 april. Het perfecte moment om met de hele familie weer is een museum te bezoeken dus. Op zoek naar een leuk museum? Bekijk dan dit blog!

Lees verder...

 

MoCA, een gloednieuw stripmuseum in Noordwijk opent zijn deuren

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van MoCA Stripmuseum of Comic Art te melden