De leukste Sinterklaas evenementen in Nederland

Sinds vandaag is Sinterklaas weer in Nederland. En onze goedheiligman zit niet stil. Hij zorgt er niet alleen voor dat alle pakjes in de schoenen komen of dat iedereen zijn cadeautjes krijgt op 5 december. Ook is hij op diverse plekken in Nederland te vinden om de kinderen persoonlijk te begroeten.

 

Sinterklaas op het dak van Science Center NEMO

Aanzicht mooie Science Center NEMO museumWoensdag 21 November beklimt de Sint met zijn paard en Pieten het dak van Science Center NEMO. Toch blijft het altijd spannend op de gladde daken in Nederland. Daarom kan de Sint jou aanmoediging goed gebruiken. Op het dak drinkt Sinterklaas eerst samen met jou lekker warme chocolademelk terwijl je mee kunt zingen met het Pieten orkest. Hierna kun je gratis het museum betreden en toekijken hoe Zwarte Pieten chaos veroorzaken tijdens een tentoonstelling over oorzaak en gevolg.

Klik hier voor meer informatie over Science Center NEMO.

 

Het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot Pietendorp

Het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot PietendorpOp 24 en 25 November is het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot een waar Pietendorp. Er zijn dan een boel Zwarte Pieten aanwezig die jou helpen om een echte Piet te worden. Zo kun je leren als een echte Zwarte Piet op daken te klimmen, krijg je Spaanse les in de Pietenschool, en kun je de Zwarte Pieten helpen hun pakken te wassen. Ook vind je er het paard van Sinterklaas. En wist je dat de Sinterklaasfilm “Bennie Stout” in dit buitenmuseum is gefilmd?

Klik hier voor meer informatie over het Zuiderzeemuseum.

 

Sinterklaas logeert in kasteel Muiderslot

Sinterklaas logeert in Kasteel MuiderslotIn het weekend van 1 en 2 december zijn Sinterklaas en zijn Pieten te vinden in kasteel Muiderslot. Kinderen kunnen met de Sint en Pieten op de foto of een tekening afgeven in de postkamer zodat Zwarte Piet hem kan ophangen. In de bakkerij van het kasteel kun je zien hoe er verse pepernoten gebakken worden.

Klik hier voor meer informatie over kasteel Muiderslot.

 

Verwarde Zwarte Pieten in Museon

Verwarde Zwarte Pieten in het Museon Den HaagOp zondag 2 December tussen 13:00 en 14:00 uur brengt Sinterklaas een bezoekje aan Museon in Den Haag. Samen met de Sint kijk je naar een spannende film waarin twee Pieten onbedoeld een tijdreis maken in een magische botsauto. Ze maken een reis van de prehistorie, de Romeinen, het Poolgebied tot de Arabische wereld. Toegang is inbegrepen bij je entree ticket en daarbij krijg je nog warme chocomelk en een leuke verassing.

Klik hier voor meer informatie over Museum.
Reacties op "De leukste Sinterklaas evenementen in Nederland"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.