Space Expo Noordwijk populairder dan ooit tevoren

In het afgelopen jaar stegen de bezoekers van de Space Expo letterlijk en figuurlijk naar een ongekende hoogte. Maar liefst negentigduizend astronauten zetten vorig jaar in Noordwijk hun eerste stappen in de ruimte. Een absoluut record!

 

Landing op de maan

 

Beam me up, André…

Een ander hoogtepunt voor Space Expo is de verwerving van de Soyuz TMA-3M. Dit is de enige, echte, originele ruimtecapsule van André Kuipers; momenteel dé bekendste astronaut van Nederland (samen met Wubbo Ockels natuurlijk). Je kunt nu dus zelf van dichtbij zien hoe krap dit ruimtevaarttuig eigenlijk is.

 

Andre kuipers met de soyuz ruimtecapsuleKijkje in de soyuz ruimtecapsule

 

En dat is niet het enige Nederlandse pronkstuk in de collectie: ook het Sokol- ruimtepak dat André tijdens zijn ruimtevlucht gedragen heeft, is in volle glorie bij Space Expo te bewonderen.

 

Bekijk ook:

 

Space expo starwars

 

Alles bij elkaar vind je bij Space Expo dus een uniek stukje Nederlandse geschiedenis in de ruimte. Dus trek je Star Wars-pak aan, en ga samen met Space Expo op ruimtereis naar het volgende record!
Reacties op "Space Expo Noordwijk populairder dan ooit tevoren"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.