T. Rex Trix te zien in Naturalis Biodiversity Center Leiden

Het heeft even 65 miljoen jaar geduurd, maar vrijdag 26 augustus werd er dan toch eindelijk weer eens een dinosaurus in Nederland gespot! Een echte Ty-ran-no-sau-rus Rex, welteverstaan. En dan niet zo maar eentje, nee integendeel…. het gaat hier om Trix; of beter gezegd: T. Rex… je weet wel, van de Tientjesactie van Freek Vonk in samenwerking met het Naturalis Biodiversity Center.

 

Dinosaurus Trix de Trex nu te zien bij Naturalis

 

Drie jaar voorbereiding

Trix is in 2013 opgegraven in de Verenigde Staten, waarna in de afgelopen drie jaar alle botten bij elkaar zijn gezocht, zijn bekeken, onderzocht, schoongemaakt en klaargemaakt voor de lange reis naar Nederland. Onder grote belangstelling en onder het toeziend oog van de Loco burgemeester werd Trix feestelijk in Leiden onthaald, waarna ze is overgebracht naar haar nieuwe plekje: het Naturalis Museum.

 

Bekijk ook:

 

Trix wordt opgegraven in de Verenigde Staten

 

T. Rex in Town

Momenteel wordt er met man en macht nog druk gewerkt aan het opbouwen van het levensgrote skelet, maar vanaf 10 september 2016 zal Trix voor iedereen te bewonderen zijn in de hal van het museum, in een speciaal naar haar vernoemde expositie: T. Rex in Town. In 2018 zal zij uiteindelijk een ereplaats krijgen in het nog nieuw te bouwen gedeelte van Naturalis. Dus heb je altijd al oog in oog willen staan met een echte, miljoenen jaren oude dinosaurus van de andere kant van de wereld? Vanaf 10 september ben je dan van harte welkom bij het Naturalis Museum in Leiden.
Reacties op "T. Rex Trix te zien in Naturalis Biodiversity Center Leiden"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.