Waarom naar nieuwe film Omniversum: Giganten uit de Ijstijd?

Op uitnodiging van het Omniversum bezochten wij de persvoorstelling van de film Giganten uit de Ijstijd. Al snel stampten grote poten voor mijn neus in de sneeuw, ik deed mijn jasje wat verder dicht omdat ik het koud begon te krijgen.

 

Giganten uit de Ijstijd nieuw bij het Omniversum Eskimos uit de Ijstijd in de nieuwe film van het Omniversum


 

Enorm groot

Zoals je misschien wel weet is het scherm van het Omniversum enorm groot. Een halfvoetbalveld groot om precies te zijn. Dit leent zich natuurlijk meer dan uitstekend voor het tonen van Giganten uit de Ijstijd.

 

Nog groter

In de ijstijd waren de meeste dieren groter dan nu. Denk bijvoorbeeld aan Wolharige Mammoeten, Sabeltandtijgers en reusachtige grondluiaards. Deze dieren leefden op immense gletsjers en de prairies van Europa. Ondanks dat deze dieren zo groot waren hadden ze met veel gevaren te kampen. Zowel die van de natuur, als die van de mens. Dit is dan ook waar de film voornamelijk over gaat: de dieren die toentertijd leefde, de gevaren waar zij mee te kampen hadden, hoe het komt dat deze dieren nu uitgestorven zijn en ook gaat de film in op de informatie die we nu weten over de ijstijd en hoe we deze nu weten.

 

Sabeltandtijgers strijden om hun prooi in de nieuwe film Giganten uit de Ijstijd van het Omniversum Reuzenwolven eten hun prooi in de nieuwe film Giganten uit de Ijstijd van het Omniversum


 

Unieke ontdekking

Giganten uit de Ijstijd begint met een unieke ontdekking. Een kleine baby Wolharige Mammoet gevonden in het ijs. Deze ontdekking is zo uniek omdat de 40.000 jaar oude Mammoet nog in perfecte staat is. Zowel de huid als alle organen zijn bewaard gebleven in het ijs. Vervolgens gaat de film verder in op de reusachtige Wolharige Mammoeten en doet dit met reusachtige beelden.

 

Conclusie

Het leeftijdsadvies voor deze film is 8 jaar en ouder. Afhankelijk van het kind zou dit wat ouder of jonger kunnen zijn. Er zijn geen gruwelijke beelden te zien. Wat eventueel indruk zou kunnen maken is bijvoorbeeld het opeten van een prooi van de reuzenwolven, ruzie tussen dieren, het overlijden van sommige dieren of harde geluiden.

 

De film is leuk en informatief maar draagt ook een boodschap uit. Namelijk de kracht van de mens. Die ervoor gezorgd heeft dat wij nu in zulke grote getallen nog leven in tegenstelling tot de dieren uit de ijstijd. Maar ook de opwarming van de aarde die ook mede de schuld is van de mens.

 

Giganten uit de Ijstijd is een leuke aanvulling op het filmaanbod van het Omniversum. De film biedt precies waar het Omniversum goed in is: een leerzaam en fijn uitje!

 

Ijstijd in het Rijksmuseum van Oudheden

De film Giganten uit de Ijstijd is in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden. Wat betekend dat je na of voor het zien van de film (of op een andere dag) je verder kunt verdiepen in de interessante ijstijd. Tevens ontvang je bij je bezoek aan de film een gratis ticket voor het Rijksmuseum. Of andersom bij het Rijksmuseum korting voor het Omniversum.

 

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Ijstijd in het Rijksmuseum van Oudheden

 

Trailer Giganten uit de Ijstijd:

 

 

Wil jij GRATIS naar de film Giganten uit de Ijstijd?

(Deze actie is verlopen) Laat in een reactie op dit artikel weten waarom jij graag naar deze reuze leuke film wilt of met wie. Wij kiezen de 5 leukste of origineelste reacties uit als winnaar van de tickets.

 

En de winnaar is...

Bedankt voor alle leuke reacties! Helaas kunnen we maar 5 winnaars uitkiezen, het liefst zouden we iedereen laten winnen. We hebben de volgende reacties als winnaar uitgekozen. De winnaars worden per email benaderd. Gefeliciteerd en veel plezier bij Giganten uit de Ijstijd in het Omniversum!

 

Sandra Baltazar

Corrie

Casper

Kofman

Thijs Millenaar

 

 

Niet gewonnen?

Profiteer dan van onze kortingscoupon! Lever deze in bij de kassa van het Omniversum en je profiteert direct van 20% korting op een film naar keuze.
Reacties op "Waarom naar nieuwe film Omniversum: Giganten uit de Ijstijd?"

Rick van Swol schreef:

20-10-2014

Mijn zoon van acht denkt dat hij archeoloog is.
Hij neemt van alles mee wat hij op zijn slaapkamer legt.
Van dierenbotten tot dode vlinders.
Moeten hem soms een beetje afremmen.
Deze film zien is eigenlijk een must voor hem.
Waarschijnlijk zal hij daarna nog meer gaan verzamelen haha.

Tanja schreef:

15-10-2014

Ice age was de favoriete film van mijn dochter! om ze nu in het "echt" te zien in het prachtige Omniversum zou geweldig zijn!

Banu schreef:

14-10-2014

Ik zou graag met mijn neefje deze film willen bezoeken, omdat hij gek is op mammoeten en Omniversum supertof is!

Bram schreef:

13-10-2014

Op Discovery heb ik gezien hoe ze de resten van een mammoet gingen zoeken en ze vonden. Het lijkt me cool om de mammoeten op het reuze scherm van het omniversum te zien!

a maree schreef:

12-10-2014

Ik zou graag met mijn zoontje hierheen willen, omdat hij altijd ontzettend lief is. En die dit soort films vind hij fantastisch. Ik doe hem hier een groot pl e plezier mee.

Sara schreef:

10-10-2014

Een film over de ijstijd op een gigantisch scherm zien, daar krijg ik de rillingen van zo echt. Dat wordt zeker genieten.

Juliette schreef:

09-10-2014

Deze prIJS is COOL! Ik zou mijn MAM-moeten meenemen naar deze film.

Roan schreef:

09-10-2014

ik zou graag met mijn oma hierheen willen. Zij vindt mamoeten eng en slaat altijd haar handen voor haar ogen. Zelfs in ecodrome in zwolle was ze bang voor de opgezette mamoet. Ik vind ze geweldig.

Casper Sjoerdsma schreef:

06-10-2014

Lijkt me reusachtig! Deze film mam-moet ik zien! ;)

Herbert schreef:

03-10-2014

Cool !!!

myrna schreef:

02-10-2014

Ik heb 3 kleinkinderen (2 van 5jaar en 1 van 6 jaar ) die lyrisch zijn van ice age en dit is helemaal te gek omdat het zo echt is. Ze willen dat het "heftig" moet zijn.

diana hartevelt schreef:

29-09-2014

ik zou graag met mijn dochters een keer naar het omniverum willen komen,het lijkt mijn meiden erg interessant om deze film te mogen bekijken.

Kofman schreef:

29-09-2014

Super! Een film over dinosauriers vind ik onwijs vet. In de klas heb ik een spreekbeurt gegeven want ik vind het al heel lang super leuk. Met fossielen zo konden ze zien hoe het vroeger was.
Als het mag, kan ik de Giganten van dieren zien in de Gigant van bioscopen!
Groeten van Jeff

Thijs Millenaar schreef:

28-09-2014

Hallo,
Ik ben Thijs en op 18 november wordt ik 10.
Al jaren vindt ik dino's heel interessant. We hebben dus ook de dino film in het omniversum gezien. Na het vinden van een mammoetkies op maasvlakte 2 ben ik alles aan het lezen over mammoeten. Na afloop van de film "south pacific"zag ik de reclame over de mammoetfilm. Ik wil nu heel graag met mijn kinderfeestje naar deze film met mijn 5 beste vrienden maar papa en mama vinden het wel een beetje duur, 2 gratis kaartjes zou al helpen.
Groetjes Thijs

S Aakil schreef:

27-09-2014

Ben dol op de omnivrsum .
Alles wat je er zit blijft je beter hangen en je leert
Onwijs veel ook nog .
Heb een oude , bedlegerige vader zou hem en mijn moeder het graag laten zien .ze zijn namelijk daar nooit geweest nog .Het spectaculaire beeld zullen ze prachtig vinden .

Hitomi schreef:

27-09-2014

Ik will graag gratis tickets voor drie.

Sonja Mulder-Kramer schreef:

27-09-2014

Waarom zouden we deze film niet willen zien? De plaatjes zien er al net zo mooi uit als de beelden uit de nieuwe wildernis. Laat ons maar genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft.

Linda schreef:

27-09-2014

Wij vieren hebben GIGANTISCH veel zin in een GIGANTISCH avontuur in het GIGANTISCH grote Omniversum! En wij zouden het GIGANTISCH vinden als jullie ons die kaarten zouden gunnen, zodat wij de GIGANTEN uit de ijstijd kunnen bewonderen! :-)

Corrie schreef:

26-09-2014

Ik ben de laatste tijd een regelmatige bezoekster van het Omniversum, 2 maanden geleden gezellig met de oudste kleinzoon naar de film Born to be wild geweest en genoten van de apen en vooral ook de olifanten.
Dus is het vanzelfsprekend dat we de voorganger van de huidige olifant ook heel graag willen zien!!!! En als het kan met alle 4 de kleinkinderen.

Penelope Broos schreef:

26-09-2014

Wij zouden het geweldig vinden om dit eens mee te maken met onze kleine meid. Vooral omdat zij het geweldig vindt om eens een mammoet te zien want zo noemde ze altijd de olifanten in de Diergaarde Blijdorp 😄

Jos schreef:

26-09-2014

Dit is natuurlijk de enige manier om Ice Age een keer in het echt te zien!

Dennis schreef:

26-09-2014

Voor de film van Dolphins kwam er een trailer voorbij. Naast mij hoorde ik een zacht Manny!. Ja dit is de echte Ice Age. Hij heeft er al zin in .... (6 jaar..)

Miriam Buis schreef:

26-09-2014

Omdat ze niet meer in het echt te spotten zijn moeten we
wel naar het Omniversum om ze te zien.
En gelukkig hebben jullie daar een prachtige film over.

Diana schreef:

26-09-2014

Zou hier Gigantisch graag met mijn zoon naar toe willen. Na het lezen van het artikel ben ik zeer enthousiast geworden.
Giganten uit de ijstijd is een film die lang in je geheugen zal blijven hangen, zeker als belevenis op het Gigantische scherm van Omniversum.

liraa schreef:

26-09-2014

Het lijkt mij leuk om deze film te bekijken met mijn ouders, broertjes en mijn oma. Vooral voor mijn oma is het een bijzondere ervaring. Daarnaast zijn mijn broertjes dol op geschiedenis en dieren. Voor ieder een pretje dus!

Janneke spit schreef:

26-09-2014

Leuk, deze film want wij zijn winterliefhebbers!

Nelma van Zanen schreef:

26-09-2014

Wij willen graag gratis naar "Giganten uit de IJstijd" want wij zijn dol op ijs. Ook zijn wij dol op grote olifanten en dol op het Omniversum. Reden genoeg om ons gratis naar "Giganten uit de ijstijd" te gunnen.

Sandra Baltazar schreef:

26-09-2014

Ik zou heel graag met mijn kinderen naar deze film willen gaan omdat met name mijn zoontje van 10 heel erg geïnteresseerd is in de natuur en dieren. Hij zou het echt geweldig vinden!

Jochem schreef:

26-09-2014

Ik hou van gigantische ijsco's, dus deze film moet ook wel een succes zijn!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.