Wat heeft GaiaZOO Kerkrade voor ons in petto?

In GaiaZOO Kerkrade volgen de positieve gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. In 2014 bezocht een recordaantal van 475.000 bezoekers het park; wat in 2015 nog eens dunnetjes werd overgedaan. Ook werd in 2015 het eerste jubileum gevierd, waarbij men tevens 10 nieuwe diersoorten heeft mogen verwelkomen, waaronder een heuse Anaconda!

 

Spelen in GaiaZoo

 

Nieuwe bewoners voor GaiaZOO

Veel tijd om van de feestelijkheden te bekomen is er echter niet; de eerste nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen staan namelijk alweer voor de deur: In 2016 en 2017 zal GaiaZOO stap voor stap worden uitgebreid met heel veel nieuwe bewoners. Hierbij ligt de focus op een nieuw gebied voor de verschillende dieren van het Noordelijk halfrond; ook wel Taiga genoemd.

 

Bekijk ook: Review: GaiaZOO leuk voor dieren, maar ook voor mensen?

 

Rode Panda's in GaiaZoo KerkradeKamelen in GaiaZoo Kerkrade

 

Als eerste zal nog in 2016 een viertal Rode Panda’s hun intrek nemen in een spiksplinternieuw verblijf, waar zij min of meer samen zullen gaan wonen met de Chinese Muntjak-herten. De opening vind al plaats op 20 april. Daarna zullen onder meer nog kamelen, berberapen en monniksgieren in GaiaZOO worden ondergebracht. En als kroon op het werk zullen tenslotte enkele zeer zeldzame gouden leeuwaapjes aan de collectie worden toegevoegd.

 

"Het gehele park zal worden voorzien van WiFi, waarvan je overal in het park gratis gebruik kan maken"

 

De bezoeker centraal

Alhoewel de dieren natuurlijk voorop staan, is men bij GaiaZOO ook zeker de bezoeker niet vergeten. Het gehele park zal worden voorzien van WiFi, waardoor je overal in het park gratis gebruik kan maken van de nieuwe Gaia-App; die fungeert als jouw persoonlijke gids en die je door het hele park zal begeleiden. Tot slot kan je rustig genieten van het uitzicht vanaf het panorama- terras van de eveneens nieuw te bouwen Taigalodge.

 

Bekijk ook: Ontdek de waterpret speeltuin van GaiaZoo


Waterspeeltuin in GaiaZoo Kerkrade

 

Zoals je ziet, staat er de aankomende twee jaar heel wat te gebeuren in de Limburgse GaiaZOO. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen? Dan ben je uiteraard van harte welkom om alle dieren van dichtbij en in hun natuurgetrouwe omgeving te komen bekijken.
Reacties op "Wat heeft GaiaZOO Kerkrade voor ons in petto?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.