Wat is er te doen bij Schiphol behind the scenes?

Schiphol leeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. De hele dag gebeuren er allerlei interessante zaken waar wij geen weet van hebben. Tot nu! Ontdek wat je kunt beleven bij Schiphol achter de schermen.

 

Schiphol behind the scenes

 

Schiphol een wereld op zich

Schiphol is het grootste en bekendste vliegveld van Nederland. Ieder jaar weer zijn er tientallen miljoenen reizigers die aankomen en vertrekken. En op het gebied van luchtvracht is Schiphol inmiddels het derde grootste vliegveld van Europa. Op Schiphol werken iedere dag ruim 65.000 mensen, die er samen voor zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Wat er hiervoor allemaal moet gebeuren, kun je nu zelf met eigen ogen komen bekijken!

 

Schiphol een wereld op zich

 

Altijd wat te beleven

Iedere minuut landen of vertrekken er weer vliegtuigen. Vliegtuigen die landen, worden binnengehaald door de Verkeerstoren, waarna ze door een speciale Taxi naar hun plek worden gereden. Na het schoonmaken en het wisselen van de bemanning is het vliegtuig dan weer klaar voor de volgende vlucht… Om dit allemaal goed te regelen moet er echter héél wat gebeuren. Wat precies? Dat kun je nu dus zelf van dichtbij komen bekijken met de Schiphol Behind the Scenes Tour.

 

Bekijk ook:

 

Op schiphol is er altijd wat te beleven

 

Een kijkje achter de schermen

Zoals de naam al aangeeft, neem je met de Schiphol Behind The Scenes Tour een kijkje achter de schermen van de boeiende wereld die Schiphol heet. Met een comfortabele bus kom je op plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Van héél dichtbij zie je wat er allemaal nodig is om vliegtuigen te kunnen laten vliegen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je iets mist, want in de bus wordt op verschillende videoschermen precies uitgelegd wat er allemaal gebeurt.

 

 

Bijzondere plekken

De Schiphol Behind The Scenes Tour brengt je niet alleen langs de Verkeerstoren en de Bagage Afdeling; je komt ook op plekken die voor normale reizigers strikt Verboden Toegang zijn! Zo neem je een kijkje in de Hangars (een garage voor vliegtuigen), bezoek je de altijd paraat staande Brandweer en zie je zelfs de Sneeuwvloot van zó dichtbij dat je even denkt dat je op de Noordpool bent…

 

Vliegtuig vliegt over tijdens Schiphol behind the scenes

 

Unieke belevenis

De Schiphol Behind the Scenes Tour is een unieke belevenis voor het hele gezin, waarbij je een hele andere kant van het vliegveld te zien krijgt. In combinatie met een bezoek aan het Panoramadek of de Spottersplaats, is de Schiphol Behind the Scenes Tour een leuk en leerzaam dagje uit.
Reacties op "Wat is er te doen bij Schiphol behind the scenes?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.