Natuurmuseum Fryslân

(5/5)  1 recensies

Ga je mee kopje onder?

Een attractie ín een museum? Ja, echt waar: het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden heeft iets unieks: een spetterende attractie die je door de onderwaterwereld van Nederland voert!


Nederland is een land van water met sloten en plassen vol meerkoeten, kikkers en muggen. We weten wat zich boven water afspeelt, maar hoe zit het met de wereld onder de waterspiegel? En hoe ziet het leven er uit op de bodem van de Waddenzee? Het is een onbekende wereld die zich alleen laat verkennen met een duikpak aan.


Wie benieuwd is naar het leven onder water kan vanaf nu op OnderWaterSafari gaan (toegankelijk voor 4+) Je neemt een duik onder de waterspiegel, zonder natte voeten te krijgen. In een speciaal voertuig maak je een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis!
Naast de OnderWaterSafari zijn er nog drie verdiepingen met interactieve tentoonstellingen voor het hele gezin. Daar valt heel wat te ontdekken: van een kleine pissebed tot het veertien meter lange skelet van een potvis. Je kunt er als een gans vliegen boven Fryslân, een quiz doen in de tandartspraktijk of meer te weten komen over drukken & drollen. Voor de allerkleinsten (4-8 jaar) is er de lieve draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont, oudere kinderen zullen juist op Darwins Zolder veel kunnen ontdekken. Dagelijks is de preparateur aan het werk: in het Open Atelier kun je zien hoe hij dieren opzet.
Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof Museum van Friesland’.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur


In de officiële schoolvakanties en in de maanden juli en augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur


Gesloten op 1 januari, 27 april, 5 mei en 25 december

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €13,00 p.p.

Kinderen 4 t/m 18 jaar €6,50 p.p.

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Entreeprijzen zijn exclusief OnderWaterSafari

 


1 Recensies over Natuurmuseum Fryslân

(Pagina 1 van 1)

 

"echt heeeee leuk"

henk   -   05-07-2020

05-07-2020

"echt heeeee leuk"

ei is lekker


Hoeveel sterren geef jij Natuurmuseum Fryslân?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Natuurmuseum Fryslân te melden