Museumdorp Orvelte

(3.5/5)  4 recensies

In het levendige monumentendorp Orvelte - waar mensen gewoon wonen en werken - beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! In Drenthe, met name in Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen.

 

Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom! Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. 

 

Live demonstraties

De smid is nog regelmatig aan het werk in de smidse. Zo niet, dan vindt u hem vast in de werkplaats van 't Stokertje waar hij zijn dagelijks brood verdient. Pas op! Het vuur waarin hij zijn hoefijzer smeedt, is echt heet! Heeft u wel eens gezien hoe de klompenmaker een blok hout omtovert tot een echte, gave klomp? In de zuivelfabriek van 1899 ziet u hoe biologische kaas gemaakt wordt. Met een beetje geluk ziet u de schaapsherder met zijn kudde bij de schaapskooi.

 

Winkelen in Orvelte

In Orvelte neemt u een kijkje in het verleden, maar wel met beide voeten stevig in het heden. De winkels in Orvelte zijn helemaal van deze tijd. U kunt in het dorp o.a. terecht voor streekproducten en souvenirs. Ook het Oudhollandse snoep - van polkabrokken tot ulevellen - ontbreekt hier niet!

 

Spelen in Orvelte

Net buiten het dorp is een avontuurlijke speelroute “Het houten pad van Theodoor”. Voor de kleintjes biedt De AmbachtenTuin veel speel vermaak, zoals klompjes schilderen, kopspijkeren en nog veel meer. Kortom, Orvelte is ook ideaal voor kinderfeestjes en partijen.

 

Even bijkomen

Wilt u even bijkomen van alle indrukken, breng dan een bezoek aan één van de karakteristieke horecagelegenheden. Als het weer het toelaat, kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de verschillende picknicktafels in het dorp.

 

En nog veel meer

Ook vindt je in Orvelte Apple Museum Nederland. Wereldwijd zijn er maar drie Applemuseums, alleen in Savona en Moskou vindt u nog een Applemuseum. Ontdek hoe de computer de wereld heeft veranderd. Enthousiaste vrijwilligers leiden u rond in het museum en vertellen alles over de Apple computers vanaf 1978. De computers staan werkend opgesteld, u kunt er zelfs op werken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het dorp Orvelte is het hele jaar door vrij toegankelijk behalve op een aantal themadagen. Bij sommige attracties, exposities en demonstraties wordt entree gevraagd. Vele attracties zijn open van 11.00 tot 17.00 uur.

 


4 Recensies over Museumdorp Orvelte

(Pagina 1 van 1)

 

"Leuk middagje uit"

Antoinette   -   23-06-2021

23-06-2021

"Leuk middagje uit"

Heel toegankelijk voor hang en oud. Ook alles netjes en schoon


"Mooi en gezellig nostalgisch. "

Christine   -   11-03-2018

11-03-2018

"Mooi en gezellig nostalgisch. "

Leuke bezienswaardigheden en winkeltjes.


Noud Smulders   -   01-11-2016

01-11-2016

Ons bezoek aan Orvelte verliep zeer genoeglijk. Vooral omdat bijna alle winkels geopend waren. Dus zeer tevreden terug naar huis. Dan een ergerlijk minpuntje. Bij nazien van mijn bankrekening stel ik vast dat er 4,00 parkeergeld is afgeschreven, terwijl als tarief op het parkeerterrein 3,00 wordt vermeld. Dat kan toch niet!!!!

Lees verder  


S. Blankers   -   31-08-2016

31-08-2016

Waarom zijn de entree prijzen niet bekend? Reactie Fijnuit.nl: Beste S. Blankers, Museum Orvelte is vrij toegankelijk. Echter zijn er binnen het museumdorp diverse uitjes waar wel entree voor betaald dient te worden. Deze rekenen hun eigen entree. Maar u staat volledig vrij welke en of u deze uitjes bezoekt.

Lees verder  


Orvelte   -   11-02-2016

11-02-2016

Prachtig dorpje nostalgie ten voeten uit. Historisch en nostalgie ten voeten uit. Misschien een idee om ouderwetse ambachten te gaan demonstreren, geeft wat meer levendigheid in het dorp. Verder goede horeca en zelfs nog een ouderwets dorpscafe met een perfecte ambiance. Kom zeker nog eens terug.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Museumdorp Orvelte?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museumdorp Orvelte te melden