Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam uit 1638 is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en kassen staan meer dan 4.000 soorten planten uit verschillende klimaten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Maar achter de 300 jaar oude toegangspoort is het alsof de stad haar adem even inhoudt.

 

Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur. De stad had net een pestepidemie achter de rug. Kruiden waren destijds van levensbelang, als basis voor medicijnen. In de Hortus bekwaamden artsen en apothekers zich in de receptuur.

 

Dankzij de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie breidde de Hortus zich in de 17e en 18e eeuw snel uit. De VOC-schepen brachten niet alleen kruiden en specerijen mee, maar ook exotische sierplanten. Enkele 'kroonjuwelen' van de Hortus stammen uit deze periode, zoals de 300 jaar oude Oostkaapse broodboom.

 

Het hele jaar door zijn er verschillende evenementen, zoals tentoonstellingen, muziekoptredens en bijzondere rondleidingen. Bekijk hiervoor onze programmapagina.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur

 

Gesloten op 1 januari en 25 december.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiƫle website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,00

Studentenkaart €5,00

CJP & 65+ €5,00

Kind 5 t/m 14 jaar €5,00

Museumjaarkaart is niet geldig


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiƫle website van de aanbieder

 


0 Recensies over Hortus Botanicus Amsterdam

Hoeveel sterren geef jij Hortus Botanicus Amsterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Hortus Botanicus Amsterdam te melden