EYE Filmmuseum

(3/5)  2 recensies

Dagje uit EYE Filmmuseum

Aan het schilderachtige IJ in Amsterdam ligt het Eye Filmmuseum, een paradijs voor filmliefhebbers en cultuurenthousiastelingen. Eye beheert meer dan 55.000 films uit alle genres, waardoor het een rijke collectie biedt die de filmgeschiedenis in al haar glorie toont, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Naast het koesteren van deze schatten uit het verleden, blijft Eye actueel met nieuwe aankopen, programma’s en debatten.


Buitenkant van het gebouw


Het museumgebouw, geopend vanaf tien uur 's ochtends, herbergt vier filmzalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een shop en een bar-restaurant. Het biedt een dynamische omgeving waar bezoekers dagelijks kunnen genieten van alles wat met film en filmcultuur te maken heeft.


Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn expertise in filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. Met een team van 185 toegewijde medewerkers, brengt Eye alles wat je over film zou willen weten binnen handbereik. Voor jong en oud, filmliefhebbers en professionals, belicht Eye de film als kunstvorm, amusement en onderdeel van de digitale beeldcultuur vanuit steeds veranderende perspectieven.


Beelden op de muur


Sinds de fusie in 2010 van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, biedt Eye een complete dag uit. Het iconische gebouw zelf is al een bezoek waard. Naast continue filmvertoningen, biedt Eye een permanente tentoonstelling, indrukwekkende wisselende tentoonstellingen, interactieve videotours en een fijn restaurant met prachtig uitzicht. Daarnaast organiseert Eye een breed scala aan speciale programma’s, festivals en filmevenementen.


Bezoek het Eye Filmmuseum en dompel je onder in een wereld van film en cultuur – een onmisbare ervaring voor elke filmliefhebber!

 

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00 uur

Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 uur

Zondag van 10:00 tot 22:00 uur

 

Tentoonstelling

Dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Standaard €15,00

0 t/m 17 jaar gratis

Student €10,00

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


2 Recensies over EYE Filmmuseum

Prachtig gebouw en interessant museum

Jack   -   01-09-2020

01-09-2020

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Prachtig gebouw en interessant museum

Een prachtig gebouw aan het Amsterdamse IJ en ook nog eens een erg interessant museum. Goed opgezet in deze rare tijd met voldoende ruimte voor iedereen. Daarnaast ook nog nette bioscoopzalen met goed geluid. Horeca was ook prima, hebben er lekker kunnen lunchen.

Lees Verder  


Waardeloos

Giuseppe   -   08-01-2018

08-01-2018

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Waardeloos

Alleen het gebouw is prachtig. De vaste expositie slaat nergens op. Slechtste museum ever.

Lees Verder  


Hoeveel sterren geef jij EYE Filmmuseum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van EYE Filmmuseum te melden