Museum Rijswijk

Museum Rijswijk is gevestigd in een statig herenhuis in het hart van oud-Rijswijk. Het pand dateert in zijn huidige vorm uit omstreeks 1790 maar is gebouwd op de resten van een 17e eeuw-se boerderij. In de zomer van 2012 is een zeer fraaie nieuwbouw naast het oude pand n in gebruik genomen. 

 

De collectie van het museum is onderverdeeld in diverse verzamelgebieden en omvat ruim 8.000 voorwerpen. Zo bezit het museum een grote collectie schilderijen, prenten en tekeningen van kunstenaars die vanaf de 17e eeuw tot heden in Rijswijk hebben gewoond e/o gewerkt. Ook bezit het museum een grote collectie historische voorwerpen, met onder meer bodemvondsten, bouwfragmenten, gevelstenen en tal van andere voorwerpen die gerelateerd zijn aan de geschiedenis van Rijswijk en omgeving.

 

Museum Rijswijk is Papier + Textiel + Erfgoed. Hoogtepunten binnen het tentoonstellingsaanbod zijn de papier- en textielbiënnales die om het jaar gehouden worden. De biënnales geven een overzicht van actuele beeldende kunst van papier, dan wel textiel en hebben het museum internationale bekendheid gegeven.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Regulier €13,00

Studenten €6,50

Onder 18 gratis

Rembrandts geldig

Museumkaart geldig

ICOM card geldig


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


0 Recensies over Museum Rijswijk

Hoeveel sterren geef jij Museum Rijswijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Rijswijk te melden