Streekmuseum Krimpenerwaard

Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel vindt u een bijzondere verrassing: Streekmuseum Krimpenerwaard. Het is gevestigd in een monumentale 17e eeuwse Hallehuisboerderij. Op het prachtige boerenerf staan verscheidene bijgebouwen zoals een wagenschuur en een klompenmakerij. Binnen proeft men de tijd van weleer.

 

De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens in de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor huishouden, werken op het platteland, nijverheid, industrie en ambachten. U ziet de schatten van het museum in de pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van ‘Ot en Sien’.Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19e en het begin van de 20e eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard zeker de moeite waard. Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museum erf en spelen met echt ouderwets buitenspeelgoed.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 14:00 tot 17:00 uur

2e paasdag, 2e pinksterdag, 2e kerstdag en Hemelvaartsdag staan de deuren van het museum voor u open. Het museum is gesloten op Goede Vrijdag, 27 april, 25 en 31 december en 1 januari.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €5,-

Kinderen t/m 14 jaar €2,50

CJP €2,50

65 plus €2,50

Museumkaart gratis

Donateurs gratis

Rotterdampashouders gratis

 


0 Recensies over Streekmuseum Krimpenerwaard

Hoeveel sterren geef jij Streekmuseum Krimpenerwaard?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Streekmuseum Krimpenerwaard te melden