Museum Warsenhoeck

In het park, langs het water van de Doorslag, vlakbij het St. Antoniusziekenhuis, staat de boerderij Geinoord 11. Een deel van dit monumentale pand is sinds augustus 1979 in gebruik als kinderboerderij. Na een zeer ingrijpende restauratie aan het eind van de jaren tachtig, is deze karakteristieke boerderij niet alleen bewaard gebleven, zij kreeg ook een nieuwe functie. Op zaterdag 28 april 1990 opende de Historische Kring Nieuwegein in een aantal sfeervolle ruimten van het gerestaureerde pand namelijk het Museum Warsenhoeck.

 

Het museum draagt nog alle kenmerken van de boerderijfunctie. Het historische karakter is tijdens de restauratie prachtig bewaard gebleven en benadrukt. De inrichting en de opstelling van de museumstukken vormen als het ware een eenheid met de boerderij. Op de begane grond vindt men vaste en thema-exposities die facetten belichten uit de geschiedenis van de (tot 1971) zelfstandige dorpen Jutphaas en Vreeswijk en het middeleeuwse stadje Geyn, dat in de 14e eeuw van de landkaart verdween.

 

Buitenkant van het Museum


Verdeeld over drie verdiepingen beschikt het museum over ongeveer 280 vierkante meter expositieruimte. Uniek is het archeologische deel van de vaste expositie op de begane grond. Vondsten uit het midden- Paleolithicum (135000 – 35000 v. Chr.) die in Jutphaas zijn gedaan, worden hier getoond. Verder zijn er veel gebruiksvoorwerpen, eeuwenoude prenten en foto’s te zien. In de audiovisuele hoek kunnen films, die betrekking hebben op de historie van Nieuwegein, worden bekeken en beluisterd.

 

De eerste etage is ingericht voor het tentoonstellen van gebruiksvoorwerpen en gereedschappen uit de 18e tot en met de 20e eeuw, afkomstig uit de voormalige boerderij. Tevens worden hier (oude) foto’s geëxposeerd, die alle behoren tot het omvangrijke beeldarchief van de Historische Kring Nieuwegein. Enkele keren per jaar wordt deze fototentoonstelling gewisseld.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

1 maart t/m 31 oktober

Woensdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00 uur


1 november tot 1 maart

Woensdag t/m zondag geopend van 14:00 tot 16:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 13 jaar €3,00 p.p.

Tot 13 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Warsenhoeck

Hoeveel sterren geef jij Museum Warsenhoeck?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Warsenhoeck te melden