Museum Aardenburg

Aardenburg is één van de oudste plaatsen in de Zwinstreek. Het bestaat al bijna 2.000 jaar. In de bodem van Aardenburg is een grote hoeveelheid Romeinse en middeleeuwse voorwerpen gevonden. Benieuwd naar het leven van toen? Kom dan naar het Archeologisch Museum in Aardenburg.

 

Romeinen

In Aardenburg bouwden de Romeinen een groot fort voor 300 soldaten. Naast het fort ontstond een dorpje. Het museum laat het dagelijkse leven van deze soldaten en burgers zien aan de hand van verscheidene personages: een soldaat, een priester en een koopman met zijn vrouw, zoontje en hun slaaf. Ze tonen je het verhaal achter de vele opgegraven voorwerpen: hoe ze woonden, wat ze aten en dronken, in welke goden en godinnen ze geloofden, en hoe ze zich beschermden tegen het boze oog.

 

Middeleeuwen

In de middeleeuwen was Aardenburg een bedrijvige en rumoerige Vlaamse havenstad. In het museum ontmoet je een aantal opvallende personen uit deze tijd: een schipper, een herbergiersfamilie en hun hondje, een bedevaartganger en een priester. De voorwerpen die zij gebruikten kun je bezichtigen. Zo kom je bijvoorbeeld te weten wat misbaksels zijn. Waarvoor vogelfluitjes gebruikt werden. Hoe oud spaarpotjes zijn. En wat doet een vuurspuwende draak in het museum?

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

1 april t/m 30 september

Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag 13.00 tot 17.00 uur

Buiten openingstijden op afspraak

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €3,50

7 t/m 18 jaar en CJP €2,50

Museumjaarkaart gratis

Kinderen t/m 6 jaar gratis

 


0 Recensies over Museum Aardenburg

Hoeveel sterren geef jij Museum Aardenburg?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Aardenburg te melden