Stadsmuseum Rhenen

Neanderthalers, Frankische vorsten, de heilige Cunera, soldaten uit Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland, en zelfs een ballingschap Winterkoning, veermannen en kunstenaars, waaronder Rembrandt. Dit zijn de protagonisten in de verhalen die centraal staan in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Deze verhalen vertellen over de rijke geschiedenis van Rhenen en de omliggende dorpen, namelijk Elst en Achterberg.


In het Oude Raadhuis, dat beschouwd wordt als het meest prachtige monument van de stad, zul je Rhenen ontdekken als een stad vol schatten, strijd en schoonheid. Het is tevens een plek die nauwe banden heeft met belangrijke historische gebeurtenissen en internationale connecties.


Tijdens je bezoek aan het museum zul je getuige zijn van archeologische vondsten die de bodem van Rhenen heeft prijsgegeven. Deze voorwerpen werpen licht op de geschiedenis van de stad, met name tijdens roerige periodes. Daarnaast kun je genieten van een prachtige collectie schilderijen en prenten die je zowel het verleden als het heden van de stad en de omgeving laten zien. Aanvullend wordt de presentatie verrijkt met filmpjes, foto's en een virtuele tour door Rhenen, waardoor het geheel zeer gevarieerd wordt.


Naast de permanente tentoonstelling biedt het museum ook een divers programma van tijdelijke exposities en activiteiten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 16.00 uur

Op zondag, maandag en feestdagen gesloten.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €7,50

Van 6 t/m 16 jaar €4,00

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


0 Recensies over Stadsmuseum Rhenen

Hoeveel sterren geef jij Stadsmuseum Rhenen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Stadsmuseum Rhenen te melden