Brouwerij de Koningshoeven

Subtiel is ze aanwezig bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot, de geur van hop, gist en mout. Hier wordt sinds 1884 trappistenbier gebrouwen. De monniken van de abdij staan aan de oorsprong van dit bier. Zij worden in de volksmond ‘trappisten’ genoemd, naar de herkomst van hun orde: het Franse Soligny-La-Trappe. Deze orde kenmerkt zich door soberheid, stilte en de plicht tot liefdadigheid. 


Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep trappistenmonniken vanuit Frankrijk naar Berkel-Enschot. Daar, in het hart van Brabant, vonden ze een stuk heide met wat hoeven en een schaapskooi. Dit voormalige buitenverblijf van Koning Willem II – de Koningshoeven – omarmden zij als hun nieuwe thuishaven. Ze stichtten er hun klooster en besloten bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag vullen zij hun leven hier met gebed en werk. In rust en stilte. 


De Koningshoeven werd de bakermat van La Trappe Trappist. Hier, binnen de muren van de abdij, produceert Bierbrouwerij de Koningshoeven Nederlands trappistenbier. Nog steeds onder toezicht en verantwoordelijkheid van de monniken en nog altijd vanuit de innerlijke overtuiging ‘goed te doen’: een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Deze oorspronkelijke principes leveren La Trappe Trappist het exclusieve label ‘Authentic Trappist Product’ op van de Internationale Vereniging Trappist.


Kom proeven bij La Trappe Trappist

Het proeflokaal dankt haar naam aan het oude gebouw waar de trappistenbieren van La Trappe Trappist door monniken werden getest op geur, smaak, helderheid en kwaliteit. Zo veel mogelijk van de gerechten worden bereid met zorgvuldig geselecteerde producten uit de Brabantse Kempen. En waar mogelijk biologisch.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Zomerseizoen april t/m oktober

Maandag t/m zaterdag 11.00 tot 19.00 uur

Zondag 12.00 tot 19.00 uur

Keuken 12.00 tot 17.00 uur

De bar sluit om 18.30 uur


Winterseizoen november t/m maart

Maandag t/m zaterdag 11.00 tot 18.00 uur

Zondag 12.00 tot 18.00 uur

Keuken 12.00 tot 17.00 uur

De bar sluit om 17.30 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Excursie 

Vanaf 18 jaar €12,-

Jeugd 12 t/m 17 jaar €6,- (alcoholvrije consumptie)

Kids 3 t/m 11 jaar €2,50 (alcoholvrije consumptie)

 


0 Recensies over Brouwerij de Koningshoeven

Hoeveel sterren geef jij Brouwerij de Koningshoeven?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Brouwerij de Koningshoeven te melden