Museum dansant en Soet & vermaeck

Aan de rand van Hilvarenbeek staat Museum Dansant, gebouwd in art nouveau Tuschinski stijl. In dit unieke gebouw zijn twee musea gevestigd. Als u het Museum Dansant en/of het Museum Soet & Vermaeck bezoekt waant u zich in het begin van 1900.


Museum dansant

In een sfeer die bepaald wordt door prachtige orgels, mahonie, kristal en spiegels beleeft u een dag of avond die u nimmer meer zult vergeten. In het orgelmuseum staat het prachtige Mortierorgel Poseidon in volle glorie. Hiermee hebben ze meteen het grootste Mortierorgel van Europa van maar liefst 50 m² in het museum. Dit gigantische voormalige orgel van de Tilburgse verhuurder Louis Heijnen hebben ze aangekocht om in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Voor dit orgel moest 54 m² nieuw houtsnijwerk en acht schitterende sculpturen gesneden worden. Het Nederlands Boekorgel Centrum heeft met de restauratie van dit orgel, van bijna drie jaar, een waar meesterwerk voltooid. Het barokke front dat in 1932 opgestookt is, is helemaal opnieuw gebeeldhouwd en gedecoreerd, een huzarenstuk. Dit orgel heeft de allure van de prachtige orgels uit de bloeiperiode van de Mortierfabriek. De klank is ongeëvenaard, en dit na een periode van 40 jaar opslag. U verbaast zich over het magistrale Mortierorgel en doet een dansje op de klanken van ons unieke mechanisch robotorkest. Ook de 14 billekens, de fameuze dancing uit de zeventiger jaren in Zandhoven is nu vereeuwigd in museum Dansant.


Soet & vermaeck

Op de zelfde humoristische wijze als bij museum Dansant laten wij de mensen kennis maken met de wereld van de kermis vanaf zijn ontstaan tot de periode 1950.Het is ons gelukt om in de benedenverdieping van ons museum een zeer gezellig museum in te richten, niet in miniatuur maar met echte attracties. Even terug in de tijd van weleer toen de kermis 3 dagen het feest van het jaar was.

Op een bijzondere wijze worden onze gasten betrokken bij het kermisgebeuren waarbij als rode draad is gekozen voor het rad van fortuin.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Geopend iedere 2e en 4e zondag van de maand van 13:00 tot 18:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Museum Dansant €7,50

Museum Dansant en Soet & vermaeck €10,-


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum dansant en Soet & vermaeck

Hoeveel sterren geef jij Museum dansant en Soet & vermaeck?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum dansant en Soet & vermaeck te melden