Museum Het Valkhof

(5/5)  1 recensies

Liefhebbers van kunst en archeologie zijn aan het juiste adres in Museum het Valkhof. In het hart van Nijmegen ontdek je alles over archeologie, oude en moderne kunst. Natuurlijk is er volop aandacht voor de Romeinse stukken, die tot de fraaiste van Nederland behoren. Vier eeuwen lang was Nijmegen de grootste en belangrijkste vestigingsplaats van de Romeinen in ons land. De talloze vondsten uit die tijd laten zien hoe militairen en burgers hier toen leefden.


Drie tot vier keer per jaar zijn er grote wisseltentoonstelling te zien. Deze tentoonstellingen hebben als vertrekpunt de eigen omgeving en lokale samenleving.Voor kinderen is er altijd wel iets te doen in het museum. Ben jij een kunstenaar in de dop? Ga dan met het Tekenkunst boekje door het museum en teken je eigen kunstwerken. Of ben jij een stoere ridder? Kom dan vanaf 11 oktober 2019 naar de tentoonstelling Middeleeuws vernuft. Hier kruip je in de huid van de bewoners uit een middeleeuwse stad. Ga als een ridder te paard en doe mee aan een lansgevecht. Smeed een zwaard, kleed je als een jonkvrouw of leer hoe je gewassen teelt.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

Jeugd 13 t/m 17 jaar €6,25

Kinderen t/m 12 jaar gratis

CJP, Studenten €6,25

Museumkaart gratis

 


1 Recensies over Museum Het Valkhof

(Pagina 1 van 1)

 

"Aanrader, wat een prachtig museum!"

Haico   -   11-10-2019

11-10-2019

"Aanrader, wat een prachtig museum!"

Wij hebben genoten van een heerlijk dagje naar het Valkhof museum! Het is een fijn ruim museum in een mooi licht gebouw. De tentoonstellingen zijn ontzettend interessant om te bekijken. Vooral over Nijmegen en de Romeinen. Na één bezoek eigenlijk nog niet uitgekeken dus we komen snel terug.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Museum Het Valkhof?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Het Valkhof te melden