Museum Tongerlohuys

Midden in Roosendaal staat het Tongerlohuys. Een betere plek voor een erfgoedcentrum is niet denkbaar. De geschiedenis van het rijksmonument uit 1762 is nauw verweven met die van stad en streek. In het Tongerlohuys wordt het Verhaal van Roosendaal verteld. Vijf iconen nemen je mee door de plaatselijke geschiedenis. Al in de eerste ruimte maak je kennis met ze. Laat je vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt of verrassen door één van de eigentijdse iconen die Roosendalers hebben aangedragen in de zoektocht naar iconen. Bijzonder is dat het verleden wordt gelinkt aan het heden, waardoor je een voortdurend wisselende invalshoek te zien krijgt.

 

De vroegere pastorie van de Sint Janskerk is onlangs grootscheeps verbouwd. De ingang van het Tongerlohuys bevindt zich niet langer in de Molenstraat, maar in de Kerkstraat. De toegankelijkheid is sterk verbeterd. Een nieuwe corridor verbindt het Tongerlohuys met De Kring. Bezoekers van het erfgoedcentrum komen via de corridor terecht in Grand Café Over de Tong. Bij mooi weer kunnen ze plaatsnemen op een van de terrassen in de Tongerlotuin.

 

Mensen die graag verder willen snuffelen in de Roosendaalse historie, kunnen terecht in het HIP, het Historisch Informatie Punt. Hier vind je foto’s, kranten, een genealogische database, documentatie en een bibliotheek. Een medewerker van het West-Brabants Archief maakt je graag wegwijs!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Wo. t/m zo. 13.30 tot 17.00 uur

Do. van 13.30 tot 20.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €€4,-

Museumkaart en kinderen t/m 12 jaar gratis

 


0 Recensies over Museum Tongerlohuys

Hoeveel sterren geef jij Museum Tongerlohuys?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Tongerlohuys te melden