Museum De Pont

Dit internationaal georiënteerde museum voor hedendaagse kunst, met een uitgebreide collectie buitenlandse kunstenaars, verzamelt niet in de breedte, maar in de diepte. De voedingsbodem voor deze verzameling ligt in een drietal grote jaarlijkse tentoonstellingen. Museum De Pont is zeer makkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station en gevestigd in een voormalige wolspinnerij. De monumentale fabriek is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht komt. De grote, lichte zaal en de intieme 'wolhokken' vormen een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken.


Nieuwe Vleugel en De Pont café


Het Auditorium en de Salon bieden ruimte voor lezingen, presentaties, concerten en andere activiteiten. Recentelijk werd het museum uitgebreid met de 1100m2 grote Nieuwe Vleugel, grenzend aan de museumtuin en onderdak biedend aan vooral film, fotografie en videokunst. Het nieuwe museumcafé neemt een centrale plaats in tussen de oudbouw en de nieuwe expositieruimte. Bovenramen rondom laten het plafond zweven en maken van het De Pont café een spectaculaire lichte ruimte, waar je kunt genieten van een kleine maar originele menukaart. Daarnaast verzorgt het café diverse arrangementen.


Avondopenstelling


Iedere donderdag is De Pont ook ’s avonds (en gratis) te bezoeken tussen 17 en 20u. Het museum organiseert activiteiten, zoals concerten, lezingen en kunstenaarsgesprekken. Wist je trouwens dat een flink deel van de geëxposeerde kunstenaars door De Pont in Nederland geïntroduceerd werd of hier zijn of haar eerste grote tentoonstelling had, zoals Berlinde De Bruyckere, Thierry De Cordier, Anton Henning, Roni Horn, Anri Sala, Fiona Tan, Robert Therrien, Rosem

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur

Elke donderdag open tot 20.00 uur, met gratis entree vanaf 17.00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

Studenten €7,50

Jongeren tot 18 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum De Pont

Hoeveel sterren geef jij Museum De Pont?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum De Pont te melden